• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda Premijer lige zamenjena zbog ramazanskog posta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener je shvatio da treba da ga zameni.

 brendan-rodzers-vesli-fofana-premijer-liga-lester-ramazan-post Izvor: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Trener Lestera Brendan Rodžers potvrdio je da je u utakmici njegovog tima i Vest Broma, koju su ''Lisice'' lako rešile u svoju korist (3:0) izveo igrača zbog Ramazana. Vesli Fofana, mladi fudbaler koji se ove sezone ustalio u postavi, odigrao je samo 60 minuta.

Možda će vas zanimati

Bio je to trenerov način da zaštiti svog fudbalera koji zbog strogih verskih uverenja ništa ne jede i ne pije u toku dana!

Fofana (20) je veliki vernik, a jedan od pet stubova islama je Ramazan. Post koji je počeo pre nešto više od nedelju dana zabranjuje vernicima da jedu dok postoji dnevna svetlost, a mladi fudbaler kao i milioni vernika na taj način pokazuje poštovanje religiji i Alahu.

Nakon jednog časa igre Brendan rodžers poslao je na teren Marka Olbrajtona, a francuski fudbaler mogao je da ode sa terena i prekine post.

Trenerima je u savremenom sportu veoma teško da uklapaju profesionalne obaveze sportista i njihova religijska uverenja. Za njihovu fizičku spremu, kao i ostale delove fudbalske igre, nije dobra stvar da u toku dana ništa ne jedu.

Ali, Rodžers je pronašao način kako da spoji najbolje od oba sveta.

''Pronalazi neverovatnu snagu da trenira i igra tokom Ramazana. Radio sam sa mnogim igračima koji su predani veri i njima to daje dodatnu snagu da nastupaju. Pre nekoliko dana igrao je u polufinalu FA kupa, sada je igrao u Premijer ligi, pa sam pomislio da bih mogao malo da ga zaštitim. Izveo sam ga da bi pojeo nešto na klupi'', rekao je bivši menadžer Liveprula.

Golovima Džonija Evansa, Džejmija Vardija i Keleči Iheanača Lester je stigao do važne pobede. Fofana i saigrači u odbrani ponovo su sačuvali mrežu, pa se Lisice nadaju mestu u Ligi šampiona i nakon 32 odigrana kola.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC