• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurđevdan, 80.000 navijača i legendarni 100. derbi: Kad su mečevi Zvezde i Partizana bili spektakl za sebe!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Utakmica između "večitih" rivala koja će se još dugo pamtiti i prepričavati.

 zvezda-partizan-100-derbi-djurdjevdan-navijaci-golovi-video Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Na današnji dan pre 26 godina odigran je jubilarni 100. meč između Crvene zvezde i Partizana, a do dana današnjeg to je ostao jedan od "večitih" erbija koji se najviše pamte!

Možda će vas zanimati

Odigran je tačno na Đurđevdan 1995. godine, a Zvezda je slavila posle preokreta 2:1.

Atmosfera na "Marakani" bila je neverovatna, nezvanično je bilo i do 80.000 gledalaca iako se susret igrao u vreme sankcija, došli su brojni strani izveštači koje je duel beogradskih velikana zauvek kupio, a igrači na terenu potrudili su se da naprave spektakl

Jubilarni derbi imao je i veliku ulog, pošto je šampionska trka bila neizvesna, a Zvezda je sa tri boda potvrdila titulu i pobegla Partizanu, kao i Vojvodini koja je bila odlična u sezoni 1994/95.

Prvo poluvreme bilo je odlično, mada nije bilo golova posle pokušaja Dejana "Ramba" Petkovića, Dragana Ćirića i Darka Tešovića, potom još boljih za Srđana Bajčetića i Alberta Nađa koji je pogodio stativu.

Nastavak je kasnio desetak minuta zbog bakljade na jugu, a onda vođstvo Partizana u 71. minutu preko Nenada Bjekovića. Nastao je pravi karambol u šesnaestercu Zvonka Milojevića, a sin legendarnog igrača i funkcionera crno-belih postigao je svoj najznačajniji pogodak u karijeri.

Međutim, tek tada Zvezda kreće u pravi nalet i dolazi do izjednačenja u 79. minutu preko Darka Kovačevića iz penala, pošto je oboren Mitko Stojkovski, ali tu nije bio kraj.

Ponovo su njih dvojica bili u centru pažnje u 89. minutu, samo sa zamenjenim ulogama. Darko Kovačević je šutirao sa dvadesetak metara, lopta je pala pravo na nogu Mitku Stojkovskom, a makedonski defanzivac se proslavio golom za rušenje "večitog" rivala!

Usledilo je veliko slavlje pulena Ljupka Petrovića koji su tada pobegli tri boda Vojvodini, a pet Partizanu koji je tada vodio Ljubiša Tumbaković, ali su crno-beli do kraja izbili na drugo mesto.

Podsetite se čuvenog 100. derbija Zvezde i Partizana.
Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Beograd, 6. maj 1995, stadion Crvene zvezde Gledalaca: 90.000. Sudija: Branimir Babarogić.

CRVENA ZVEZDA Milojević, Stefanović, G. Đorović, Radmanović, Stojkovski, Bajčetić, Adžić (od 61. Živković), Krupniković, Kovačević, Petković (od 82. Perović), Sakić. Trener: Ljupko Petrović.

PARTIZAN: Pandurović, Mirković, Saveljić, Nađ, Bolić, Đurić, Tešović, Ćurčić (od 80. Trenevski), Bjeković, Ćirić, Milošević. Trener: Ljubiša Tumbaković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC