• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Partizana otkrio - ovoliko bi Asano do danas zaradio: Vučelić objavio dokaze, Japanac nije bio ugrožen!

Autor Dragan Šutvić

Prvi čovjek crno-bijelih objavljivao i tačne datume kada je Asano dobijao svoja primanja u prethodnom periodu.

 milorad vučelić takuma asano plate Izvor: MN Press/TV Pink/Printscreen

Prošlo je pet dana od objave Takume Asana da je napustio Srbiju i jednostrano raskinuo ugovor sa FK Partizan, a bura se i dalje ne stišava.

Ponovo je o toj temi govorio predsjednik Partizana Milorad Vučelić, koji je objavio neke do sada nepoznate detalje.

Prvi čovjek beogradskih crno-bijelih je gostujući u jutarnjem programu TV Pink istakao da će Partizan na sudu potraživati ono za šta je oštećen Asanovim odlaskom i potom naveo da uopšte nije tačno da Asanova primanja nisu bila redovna.

"Slučaj Asano će doživjeti epilog na sudu. Nadležan je i naš sud po ugovoru koji je potpisan, i nadležni su organi FIFA. Ovo je vjerovatno prevara u kojoj je učestvovao jedan strani klub, koji je s Asanom htio da izbjegne da plaća transfer Partizanu, i da je na taj način, da dobije više para, i on sam bio dio toga", počeo je Vučelić.

"Govori se da smo mi zlostavljali, ponižavali ili ucjenjivali i da su mu kasnile plate. Dakle ovako, 5.10.2020. Asano je dobio platu. Pa onda 4.11. je dobio platu. Pa 8.12. je dobio platu, 12.1. je dobio platu, 18.2.2021. je dobio platu, 26.3. je dobio platu i dio duga od ranije. I 5.5. je trebalo da dobije platu da nije njegovog odlaska. Tako je on ponižavan, a u FIFA postoji pravilo, da igraču mora da bude ugrožen status ili egzistencija."

Vučelić potom ističe da postoji još jedan uslov koji Asano nije ispunio prije odlaska u Japan.

"Asano sa tim samo u ovoj godini bi do sada dobio 240.000 evra. On je to zaradio, ja samo kažem da mu ne bi bila ugrožena egzistencija u Srbiji. On je spreman da nas tuži za COVID plate koje su umanjene i u Realu i u Interu i svuda. On je naplatio svoje igre i te kako. I po našim zakonima, on ne može da raskine ugovor jednostrano na ovaj način. Naročito jer nijednim aktom ni on ni advokati nisu rekli "ako ne platite, mi raskidamo ugovor". A to upozorenje je nužno, to kažu i naši i FIFA propisi."

Predsjednik Partizana napominje da crno-bijeli žele da sudskim putem dobiju ono što im pripada.

"To radi naš advokat Zoran Damjanović, koji je već vodio slučaj sa Goguom koji smo mi dobili. Mi smo oštećeni i to ćemo navesti u zahtjevu. Epilog će biti na sudu. Ne mogu da garantujem ništa, ali svi argumenti su na našoj strani", zaključio je Milorad Vučelić.

(MONDO/TV Pink)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC