• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac je prvi, Vranješ je prvi: Zbog ovoga sam se vratio u Borac! Prekretnica bila kup utakmica protiv Širokog!!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Ne zaboravljam kako su nam svi okrenuli leđa, ali mi smo vjerovali u sebe i dobar rad se isplatio", poručio je u razgovoru za MONDO Stojan Vranješ nakon što je sa dva gola donio pobjedu nad Zrinjskim kojom je Borac pobjegao Sarajevu.

 Stojan Vranješ Fk Borac intervju prvo mjesto Premijer liga BIH najbolji strijelac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac je prvi na tabeli Premijer lige BIH sa dva boda više od Sarajeva, a Stojan Vranješ nakon dva pogotka protiv Zrinjskog prvi je strijelac lige sa 14 pogodaka.

Malo ko je proteklih par godina mogao da zamisli ovakvu situaciju tri kola prije kraja sezone, ali je upravo to bio razlog zbog kojeg se Vranješ krajem januara 2019. godine vratio u Borac.

Možda će vas zanimati

 Kapiten Borca sletio je u Antaliju i priključio se pripremama crveno-plavih koje je tokom posljednje dvije i po godine vodio kao kapiten prvo do povratka u Premijer lige BIH, potom u Evropu, a sada i ka šampionskoj tituli.

"Osjetio sam da se pravi pozitivna priča i zato sam došao u Borac. Nisam sdoašao da budem zadnji ili predzadnji nego da osvajamo nešto, a znam u kakvoj sam formi i šta mogu da dam klubu. Nije ovo prvo mjesto iznenađenje nikakvo, puno je tu truda i rada uloženo, zbog ovog sam se vratio u Borac. Nije još ništa gotovo, ali sam se vratio da se borimo za trofeje. Tako da meni to nije iznenađenje nikakvo", rekao je Vranješ u razgovoru za MONDO dan nakon što je sa dva gola donio pobjedu Borcu protiv Zrinjskog.

Sa tri boda protiv Zrinjskog i definitivno je obezbjeđeno mjesto u Evropi, Borac napada i šampionsku titulu, iako je malo ko vjerovao u ovako nešto na početku sezone.

"Definitivno smo izborili Evropu ovom utakmicom. Ne treba biti lažno skroman pa reći da se ne nadamo da ćemo osvojiti oba trofeja, ali nismo opterećeni tim. Idemo utakmicu po utakmicu, a glavni cilj smo ispunili. Imali smo puno problema, niko nije vjerovao u nas. Kkad kažem niko ne mislim na nas i ljude u klubu, nego znate šta se događalo na pripremama u Antaliji, a šta se događalo poslije Veleža. Ja ne zaboravljam kako su nam svi okrenuli leđa. Mi smo vjerovali u sebe i dobar rad se isplatio. Potcjenjivanje Borca je takođe omogućilo da dođemo tu gdje jesmo“, istakao je Vranješ.

Koji trenutak je prelomio sezonu? Da li je to bio posljednji duel sa Veležom, kada je postalo jasno da je Borac u fantastičnoj seriji i da se ne zaustavlja ili neka druga utakmica?

"Utakmica s Veležom bila je značajna na tom psihološkom planu, baš zbog tog drugog kola kada su nas svi otpisali i okrenuli nam leđa. I ova juče i svaka sljedeća utakmica je presudna, ali možda jedna koja je možda bila najvažnija je bila ona utakmica u Kupu BIH protiv Širokog Brijega. To je bila prekretnica sezone. Poslije poraza od Veleža u tom duelu sa Širokim Brijegom svi su nas otpisali, ali smo se mi skupili i od tada je krenula ta naša serija", rekao je Vranješ.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk


Od povratka u Borac lider je ekipe, a to dokazuje iz utakmice svojim igrama i golovima. Ove sezone Vranješ je najbolji strijelac PLBIH sa 14 godina, a trener Marko Maksimović poslije njegova posljednja dva gola istakao je energiju i strast koju Vranješ ima u 35. godini.

"Nisam opterećen golovima, ali dobro se osjećam. Ta moja želja za pobjedom i uspjehom je nadvladala sve, pa i koronu i povredu. Golovi dolaze kao plod rada cijele ekipe i svih ljudi u klubu. Ponavljam, ne moram da treniram sa ekipom, oni znaju šta očekuju od mene. Prihvatio sam tu ulogu vođe kad sam došao i pokušavam tim utkamicama i golovima da pomognem ekipi“, rekao je Vranješ.

On smatra da je Maksimović u pravu kada ističe pojedince Borca, o kojima se malo govori, dok se istovremenu pišu hvalospjevi o fudbalerima rivalskih klubova.

"Ima tu puno dobrih igrača, od odbrambenih, Zakarića, Ziljkića, Lukića i svih ostalih, nikada ne izdvajam sebe. S druge strane iako ne treba mene niko da hvali, slažem se s trenerom kad spominje Fanima i mene, dao sam više golova od njega, ali valjda u Banjaluci trebaš da uradiš još nešto drugo...“

U ekipi Borca vlada odlična atmosfera što se vidi i na terenu, ali i van njega.

"Ako ranije nije bilo hemije to su poremetile stvari van svlačionice i van kluba. Atmosfera je bila uvijek dobra, mi smo se privikavali na novog šefa, ali veće je nepovjerenje bilo oko kluba i u gradu nego u samoj svlačionici. Ovo je sve posljedica rada. Ne mogu zaboraviti pripreme koliko je bio prozivan i trener i cijeli klub zbog nepostignutog gola. To nije išlo iz svlačionice, to je išlo oko kluba. Pobjedama se atmosfera napravila sama, ona se ne može napraviti silom, samo zajedničkim radom“, zaključio je Vranješ.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC