• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca gospodski pred derbi na "Grbavici": Želji se ne prijeti i da igra sa pionirima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Marko Maksimović i Dejan Uzelac nadaju se prvoj pobjedi Borca nad Željezničarom u Sarajevu poslije 10 godina posta, ali su sa izuzetnim respektom govorili o klubu sa "Grbavice" iako u ovom trenutku važe za favorite.

 željezničar - borac, plbih, 31. kolo, najava marko maksimović i dejan uzelac Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Borac u nedjeljnom derbiju 31. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje na "Grbavici", gdje je posljednji put slavio prije deceniju kada se i okitio prvom i jedinom titulom u prvenstvu BiH.

Crveno-plavi su lideri premijerligaškog karavana sa dva boda više od drugoplasiranog Sarajeva, dok je Željo na sedmom mjestu bez mogućnosti da ide "gore ili dole".

Možda će vas zanimati

"Predstoji nam utakmica protiv Željezničara na 'Grbavici', Željo je Željo, ima tešku i turbulentnu sezonu, ali u pitanju je veliki klub i sve utakmice Želje i Borca su istinski derbiji i u Banjaluci i u Sarajevu. U ovom trenutku, imperativ je na našoj strani jer Željo nema šta da izgubi osim sportskog morala. Mi s druge strane, možemo da izgubimo iako smo primarni cilj, plasman u Evropu, već ostvarili. Sad smo tu gdje jesmo, tri kola prije kraja nam se otvorila mogućnost da dođemo do titule. Evo prvi put pričam o tome. Ekipa je apsolutno spremna, po meni ima sve šampionske obrise i ljudske i igračke, a ako nam bude suđeno, vjerujem da ćemo usrećiti prvo sebe, a onda i sve navijače Borca", rekao je trener crveno-plavih u najavi utakmice.

Prema njegovim riječima, teško je pripremiti meč sa Željom jer trener sarajevskog tima Blaž Slišković u posljednjim susretima rotira po šest-sedam igrača.

"Nezahvalno je govoriti o taktici, ima mnogo upitnika, ali idemo na najbolji teren u ligi, imaćemo najbolje uslove da igramo fudbal. Željo je iz svoje rasterećenosti bio bliži pobjedi u Mostaru protiv Veleža (2:2), pa ko god da bude igrao u Želji ili Borcu, on sigurno ima kvalitet. Mi ćemo igrati svoju igru, gledati sebe više nego rivala".

Na "Grbavici" sigurno neće biti Almedina Ziljkića, što je svakako hendikep za Maksimovića i Borac, ali vraćaju se suspendovani igrači.
"Vraća se Aleksandar Subić i golman Bojan Pavlović, ostali su takođe spremni, osim Marka Jovanovića i Jove Lukića, koji su odranije povrijeđeni".

Maksimović je s velikim poštovanjem govorio o Sarajlijama i poželio im da što prije razriješe sve probleme.

"Sigurno je da će biti neizvjesno jer Želji ne prijetiš ni da igra sa pionirima. Mnogo respektujem klub sa 'Grbavice', njihove navijače, koji su sami napravili tribinu, i razumijem u kakvom su trenutku jer je Borac dugo godina bio u sličnoj situaciji. Zato im želim da što prije iziđu iz svih problema koje imaju".

Strateg crveno-plavih je ponovio da bez obzira šta Borac napravi do kraja sezone stoji iza stanovišta da je ova generacija banjalučkih fudbalera šampionska.

"Kup BiH u Banjaluci niko ni ne spominje. Niko nije pomenuo da ove sezone igramo finale (protiv Sarajeva). Zato ponavljam da je ovo šampionska generacija Borca, bez obzira šta bude do kraja jer je uspjela da ovog proljeća nadoknadi 13 bodova. O tome će se pisati i pričati za 10 ili 20 godina. Ne sjećam se da je neko uspio da stigne toliko bodova u BiH", zaključio je Maksimović.

Fudbaler Borca Dejan Uzelac takođe je s poštovanjem govorio o Želji, ali i izrazio nadu da će Borac nastaviti seriju pobjeda.

"Ekipa Željezničara ima kvalitet bez obzira na stanje na tabeli, ali ja se nadam da ćemo mi nastaviti našu pobjedničku seriju i na kraju sezone ostvariti ciljeve", rekao je defanzivac Banjalučana, koji je u karijeri branio boje plavih sa "Grbavice".

"Lijepe uspomene me vežu za Željezničar, doživio sam dosta lijepih trenutaka na 'Grbavici', ali kao profesionalac neće biti opuštanja i nadam se da ćemo osvojiti bodove u Sarajevu".

m:tel Premijer liga BiH, 31. kolo

Nedjelja, 17.00

Željezničar - Borac (Elvis Mujić)

Mladost DK - Sarajevo (Antoni Bandić)

Tuzla siti -Velež (Irfan Peljto)

Radnik - Olimpik (Dragan Petrović)

Sloboda - Široki Brijeg (Miloš Gigović)

Zrinjski - Krupa (Admir Musić)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC