• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Decenija od posljednje pobjede Borca na "Grbavici", a prethodna utakmica u Banjaluci najbolja u istoriji (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučani su posljednju pobjedu nad Željezničarom u Sarajevu ostvarili prije nepunih 10 godina u šampionskoj sezoni.

 željezničar - borac,  posljednji trijumf na grbavici i 7+ na gradskom stadionu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac kao lider m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje na "Grbavici" u nedjeljnom derbiju 31. kola.

Možda će vas zanimati

Sedmoplasirani Željo nema nikakav imperativ jer ne može "ni gore ni dole", ali sigurno je da će zbog velikog rivalstva s crveno-plavima učiniti sve da zaustavi izabranike Marka Maksimovića u pohodu na drugu titulu u klupskoj istoriji.

A prvu je Borac osvojio 2011. godine kada je i ostvarena posljednja pobjeda na "Grbavici" - 0:1.

...
Izvor: Youtube/RS Planeta

Gol odluke za šampionski pehar tada je postigao Milan Stupar, defanzivac Borca, koji je po okončanju igračke karijere postao radnik na kasi u jednom supermarketu.

"S Borcem sam osvajao trofeje, igrao u Evropi, u Banjaluci sam upoznao suprugu i ostao da živim u ovom gradu. Ničega toga ne bi bilo bez fudbala i dresa Borca", rekao je jednom prilikom nekadašnji fudbaler rodom iz Gradiške.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Uvijek su utakmice Borca i Želje izazivale veliku pažnju i bile istinski derbiji u bh. fudbalu, a jedna od najboljih, ako ne i najbolja u istoriji dva kluba, bila je utakmica iz jesenjeg dijela ove sezone, ali na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Viđeno je čak sedam golova, četiri u mreži plavih sa "Grbavice", a tri u Borčevoj mreži i prava je šteta što zbog pandemije korona virusa utakmici nisu prisustvovali navijači.

Dva puta je strijelac za Banjalučane bio Goran Zakarić, po jednom su pogodili mrežu Jovo Lukić i kapiten Stojan Vranješ, dok su golove za goste iz Sarajeva postigli Ermin Zec (dva) i Siniša Stevanović.

"Čestitam Borcu. Kad ekipa postigne četiri gola, mora joj se čestitati. Neki su bili lijepi, neki nesrećni za nas, ali kad ekipa postigne četiri gola, to je za svaku pohvalu. Drago mi je što je ovo najbolja utakmica u prvenstvu", istakao je tadašnji trener Želje Amar Osim, dok se bivši strateg Borca Vlado Jagodić zahvalio na čestitkama.

"Hvala Amaru i Željezničaru na čestitkama, mislim da smo mi to zaslužili, kao što su i oni zaslužili na 'Grbavici' kada smo mi izgubili 2:1. Postići četiri gola ekipi koja je primila šest u 13 kola mislim da je vrijedno pažnje", bio je komentar Jagodića poslije te fantastične utakmice.

Sada su na klupi drugi treneri, Maksimović u Borcu, Blaž Slišković u Željezničaru, a pravi ljubitelji fudbala se nadaju barem upola efikasnoj i dopadljivoj utakmici u nedjelju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC