• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvali ga Partizan, Dinamo i Venger - on postao legenda Zvezde: Pančev za MONDO - Nudili su više, ali Pižon me inficirao!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Imao sam tada 14 godina, u sveskama mi je bio ispisan sastav Zvezde, znao sam sve napamet".

 darko-pancev-transfer-zvezda-dinamo-partizan-monako-intervju-mondo-nesa-petrovic Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Darko Pančev jedan je od najvećih fudbalera koje je Crvena zvezda imala u svojoj istoriji, a posebno će se pamtiti njegov uticaj na igru tima koji je 1991. godine pokorio Evropu i svet.

Možda će vas zanimati

"Kobra" je bio najbolji strelac tima, proglašen je za "Zlatnu kopačku" Evrope, a izveo je i odlučujući penal koji je Crvenoj zvezdi doneo toliko željeni pehar Kupa šampiona. Ipak, malo je poznato da ga je Zvezda jedva dovela...

Stigao je 1988. godine iz Vardara, kao 23-godišnjak, a kolumnista MONDA Nebojša Petrović ga je u intervjuu podsetio na jedan zanimljiv naslov iz medija u to vreme.

"Bliži si Dinamu nego Zvezdi i dopada ti se igra tima Ćira Blaževića?".

"To je možda bilo dok sam imao 18 godna. Dinamo je bio zainteresovan da me dovede kada i Zvezda. Pošto je rođeni brat moje majke živeo u Zagrebu, i radio u zagrebačkom Vijesniku, valjda je tada ta veza bila jaka da su napravili kontakte. Pokojni direktor Jurica Jerković mi je nudio najbolje uslove, zainteresovan je bio i Partizan...", prisetio se Darko Pančev prvih kontakata sa timovima "velike četvorke".

Ipak, srce je prelomilo da izabere baš Crvenu zvezdu.

"To su veliki klubovi, najveći u Jugoslaviji, ne mogu da ih odbijem da ne pričam sa njima-  to bi bilo nepoštovanje. Sa svima sam razgovarao, ali istina je da sam posle Vardara ipak bio Zvezdaš. Najviše me 'inficirala' Pižonova generacija. Imao sam tada 14 godina, u sveskama mi je bio ispisan sastav Zvezde, znao sam sve napamet", nabrajao je Pančev fudbalere koji su mu bili idoli u to vreme, a jedan meč ga je posebno boleo:

"Posebno sam bio srećan jer su došli u finale Kupa UEFA i plakali smo jer su izgubili od Menhegladbaha, bez veze promašene šanse, pa onaj sudija Italijan. Podsvesno sam želeo najviše da igram u Zvezdi".

Da li je istina da ti je Žarko Zečević nudio ugovor, pa garantovan odlazak u inostranstvo?

"Da, u Čelsi. Oni su već bili kontaktirali i oni su me pratili. Dogovor je bio da dve godine budem u Partizanu, pa da onda idem u Čelsi. Retko gde to pričam, ali igrajući sa 20 godina u Vardaru došao je direktor Monaka... Oni nisu znali da su ovde uslovi da ne možeš da ideš pre 28 godine, a poslali su Vengera po mene. Uvek je on pratio mlade, bili smo u Monte Karlu dve nedelje i pratio me je. Opet, nisu znali kako je bilo u Jugoslaviji i zato je to prvenstvo bilo dobro jer smo znali da deset godina moramo da igramo u zemlji", poručio je legendarni Makedonac.

Čitav intervju sa Darkom Pančević moći ćete uskoro da pročitate na MONDU, a do tada pogledajte kratak "tizer" sa legendom jugoslovenskog fudbala.

Pogledajte kratak insert intervju sa Pančevim.
Izvor: MONDO/Nebojša Petrović

(MONDO, Neša Petrović) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC