• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki fudbaler nikad nije dobio priliku da zaigra za Borac, a sad je reprezentativac BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki defanzivac i igrač hrvatske Gorice, Aleksandar Jovičić, koji je prvi put dobio poziv u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, poručio je da "zmajevi" idu na pobjede protiv Crne Gore i Danske u predstojećim prijateljskim utakmicama.

 aleksandar jovičić, zmajevi Izvor: FS BiH

Dvadesetpetogodišnji defanzivac prenio je prve utiske sa priprema bh. tima za predstojeće dvije utakmice protiv Crne Gore i Danske.

Možda će vas zanimati

"Prije svega, zahvalan sam selektoru (Ivajlu Petevu) na pozivu i uradiću sve da se pokažem na najbolji način i opravdam ukazano povjerenje. Igrači su me odlično prihvatili, a sa nekim sam igrao još u U-21 reprezentaciji tako da ih poznajem od ranije. Dobro radimo na treninzima i nadam se da ćemo biti na nivou i u utakmicama sa Crnom Gorom i Danskom", rekao je Jovičić za sajt FS BiH.

Jovičić je istakao da se nalazi u dobroj formi.

"Bio sam standardan u klubu i bio sam na nivou ove sezone. Žao mi je što nam je izmaklo evropsko takmičenje u posljednjem kolu, ali pružali smo dobre partije ove godine. Iako je kraj sezone, ja se dobro osjećam, u dobroj sam kondiciji. Čast mi je što sam u reprezentaciji i što imam priliku da predstavljam svoju zemlju. Nadam se da ću imati minutažu u predstojećim utakmicama i da ću pokazati kvalitet".

Aleksandar Jovičić sa dosta samopouzdanja očekuje predstojeće susrete.

"Idemo na pobjede u oba meča. Selektor i njegovi saradnici nas pripremaju za to. Sigurno je da ćemo imati pravi pristup, ne zanima nas što su mečevi prijateljski. Naravno da će i protivnici imati sličan stav, ali ja se nadam najboljem. Mnogo bi nam značile pobjede u ovim susretima", naglasio je igrač Gorice.

Jovičić je rođen u Banjaluci, a u karijeri je nastupao za prijedorski Rudar i Krupu prije odlaska u Hrvatsku, gdje je branio boje Slaven Belupa i Istre 1961. Prije tri godine je prešao u Goricu. Bio je i član banjalučkog Borca, ali je odigrao samo jednu utakmicu u crveno-plavom dresu i to u septembru 2014. godine protiv Drine u okviru Kupa BiH.

"U Rudaru sam počeo igrati sa sedam godina i prošao sve selekcije. Poslije sam otišao u banjalučki Borac, no tamo nisam dobio priliku. Uslijedila je pozajmica u Krupu, a nakon što je Rudar izborio Premijer ligu, vratio sam se. Za prvu ekipu počeo sam igrati sa 17 i po godina i vrlo brzo dobio sam poziv u mladu selekciju BiH. Sve se pokrenulo nakon što smo odigrali neriješeno s vršnjacima iz Engleske. Oni su imali sjajnu generaciju koju je predvodio golman Džordan Pikford, danas čuvar mreže Evertona", pojasnio je Jovičić hrvatskim medijima svoj fudbalski put.

Fudbaleri BiH 2. juna će na "Grbavici" u prijateljskom susretu dočekati selekciju Crne Gore, dok četiri dana kasnije gostuju u Danskoj.

(mondo.ba)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

VRATITI BANJALUČANE

Nadam se da će Neven Subotić jednog dana zaigrati za Borac.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC