• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je najveći fudbalski um, a niste mu čuli ime: Otkrio Mbapea, 2 puta srušio PSŽ, svako ljeto pravi čuda sa transferima

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

On je najpotcjenjeniji čovjek u fudbal, genije koji je dva puta srušio PSŽ i napravio milione evra svojim sjajnim transferima.

 luis kampos genije za transfere Izvor: Profimedia

Ako nekome spomenete ime Luisa Kamposa, teško da će znati o kome se radi, ako baš nije veiki ljubitelj fudbala, ili navijač Monaka ili Lila. 

Ipak, to je velika nepravda, jer je ovaj fenomenalni Portugalac koji je trenersku karijeru počeo 1992. godine, uspio da za samo osam godina dva puta svrgne sa trona PSŽ u Francuskoj, a njegovi transferi su djelo genija! 

Možda će vas zanimati

On je poslije dvodecenijske trenerske karijere 2013. godine riješio da se prihvati novog posla i postao je sportski direktor Monaka. Mnogi su mislili da je to rizičan potez, ali ispostavilo se da je Dimitri Ribovljev tu ubo džekpot!

Fenomenalni transferi koje je napravio i igrači koje je promovisao ne samo da su donijeli Monaku ogroman profit, već i titulu 2017. godine! 

Kampos je u Monako redom dovodio mlade nedokazane igrače i od njih pravio zvijzde. Renu je platio Timua Bakajoka 8.000 evra, a prodao ga za 40.000.000 Čelsiju! Uspio je da agituje da se mladi Kilijan Mbape ubaci u vatru, a svi znamo šta je bilo poslije. 

Takođe Bernarda Silvu je doveo na pozajmicu iz Benfike, gdje on nije gledan kao toliki talenat, a onda ga je prodao Mančester sitiju za 45.000.000 evra nekoliko godina kasnije. Pod njegovih vođstvom otriven je i Toma Lemar, koji je doveden za smiješnih 4.000.000 evra, a onda je prodat Atletilku za 72.000.000! 

A onda je riješio da pređe u Lil. Znate, onaj klub koji je ove sezone uzeo titulu u Francuskoj! Luis Kampos je uspio gotovo nemoguće, da dva puta u manje od decenije "otme" titulu PSŽ-u u Francuskoj. 

U ovom timu Lila glavnu riječ vode Džonatan Dejvid, koga je iz Genta doveo za 27.000.000 evra, kao i Burak Jilmaz, turski veteran koji je došao bez obeštećenja! 

Na golu je bio Majk Manjan, mladi golman koga je Kampos doveo iz PSŽ-a za milion evra, a sada ne samo da je prodat za 13 puta veću svotu, već je bio i jedan od najboljih golmana Lige 1. 

A i Lil je lijepo profitirao od transfera koje je Kampos napravio. On je kupio Rafaela Leaoa za 6.000.000, a prodao ga za 30.000.000. Nikolasa Pepea je kupio od Anžea, a Gabrijela iz Brazila. Platio ih je ukupno 21.000.000, a Arsenal je za njih dvojicu iskeširao 106.000.000 evra!

Treba pomenuti i Nigerijca Viktora Osimena, koji je došao za 22.000.000 iz Belgije, a prodat je Napoliju za 70.000.000!

Luis Kampos je zato ime koje treba zapamtiti. Portugalac koji se uzdigao od nepoznatog trenera do genija za transfere koji pravi šampionske timove!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC