• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavak sukoba Čelik - Fuad Kasumović: Zeničani podnijeli krivičnu prijavu protiv gradonačelnika!

Autor Dragan Šutvić

Zbog sumnje da je "počinio krivično djelo 'Ugrožavanje sigurnosti' iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine"

 čelik fuad kasumović krivična prijava Izvor: Anadolija/Haris Badžić

Ne stišava se bura oko sukoba rukovodstva Čelika i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića... Naprotiv!

Mladost iz Doboja kod Kaknja, odlukom Drugostepene komisije Fudbalskog saveza BiH, ostala je bez premijerligaške licence jer crveno-crni nisu dopustili korištenje Bilinog polja, uprkos priznanju prvog čovjeka grada da je Kakanjcima dozvolio da igraju na ovom stadionu.

Uslijedilo je potom saopštenje uprave kluba, a kulminacija se dogodila danas kada su klupski rukovodioci podnijeli krivičnu prijavu protiv Kasumovića!

Možda će vas zanimati

Kako je navedeno danas na sajtu Čelika, Fuad Kasumović je u nedjelju, u saopštenju na Fejsbuk profilu, objavio "direktnu prijetnju životu i tjelesnom integritetu članovima Upravnog odbora NK Čelik Zenica".

"Ponovo su na mojoj ogradi osvanule prijeteće poruke. Stoga, pozivam MUP ZDK, kao i Tužilaštvo ZDK, da zaštite moju porodicu. Ako ne kao gradonačelnika, onda kao građanina ovog grada. U protivnom, neću snositi posljedice za bilo kakvu eskalaciju u vezi sa ovim huliganskim ispadima, provokacijama i ugrožavanjima sigurnosti. Na vrijeme sam, više puta, upozoravao i pozivao nadležne da rade svoj posao - štite građane. Činim to i sada. Ukoliko se i ovoga puta na to ogluše, biću prinuđen braniti se vlastitim sredstvima, odnosno oružjem za koje posjedujem sve neophodne dozvole. Još jednom ističem da ću sam zaštititi svoju porodicu od grupe huligana predvođenih UO NK Čelik", napisao je, između ostalog, Kasumović u nedjelju, a reakcija je stigla danas, u vidu krivične prijave uprave kluba.

Kako se ističe, Fudbalski klub Čelik Zenica podnio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Fuada Kasumovića zbog sumnje da je "počinio krivično djelo 'Ugrožavanje sigurnosti' iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine".

Krivičnu prijavu, objavljenoj na sajtu kluba, potpisuje predsjednik Denis Mušović, a prijetnja je, kako je navedeno u prijavi, izrečena prema njemu, te Elvisu Baždaru, Robertu Jonjiću, Emiru Čerimu i Harisu Šariću.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC