• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Piksijeva Srbija prvi put izgubila: Napadači propustili šanse, presudila uigrana akcija - Japanci osvojili trofej!
 Piksijeva Srbija prvi put izgubila: Napadači propustili šanse, presudila uigrana akcija - Japanci osvojili trofej!

Piksijeva Srbija prvi put izgubila: Napadači propustili šanse, presudila uigrana akcija - Japanci osvojili trofej!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Mnogo problema za Dragana Stojkovića, ali nema vremena za izgovore.

 Piksijeva Srbija prvi put izgubila: Napadači propustili šanse, presudila uigrana akcija - Japanci osvojili trofej! Izvor: MN PRESS

Prvi selektorski poraz Dragana Stojkovića Piksija stigao je protiv Japana, u njegovoj petoj utakmici na klupi nacionalnog tima Srbije. Čovjek koji je u Japanu neka vrsta božanstva, odveo je u Aziju značajno oslabljen nacionalni tim Srbije.

Bez gotovo svih najboljih igrača, u kombinovanom sastavu, Srbija je remizirala protiv Jamajke, a zatim izgubila od Japana (1:0), golom Ita u 48. minutu.

Iako je tokom većeg dijela meča bila ravnopravan rival domaćinu, odbrana Srbije kapitulirala je početkom drugog poluvrmena, nakon jedne uigrane akcije. Korner japanskog tima sa desne strane prebačen je sa prve na drugu stativu, a defanzivci Srbije nisu najbolje pokrili taj dio terena.

Nešto kasnije je Japan postigao i drugi gol, ali je on poništen zbog ofsajda, dok je Takuma Asano u finišu propustio dobru šansu da duplira prednost protiv reprezentacije zemlje u kojoj je do skoro igrao.

Najbolje šanse za Srbiju propustili su u finišu prvog dijela igre Dejan Joveljić i Milan Makarić, najistureniji igrači srpskog tima na današnjem meču.

14:21

Kraj!

Reprezentacija Srbije poražena je u Kobeu od Japanaca, rezultatom 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Ito, u 48. minutu meča.

Bio je ovo prvi poraz Srbije od kako je Dragan Stojković Piksi selektor nacionalnog tima. Reprezentacija je do sada imala ostvarene pobjede protiv Irske i Azerbejdžana, kao i remije sa Portugalom i Jamajkom.

14:14

POVREDA!

Ostao je da leži na travi nakon jednog duela Uroš Spajić, a pošto je Dragan Stojković sve igrače sa klupe poslao u igru, moraće da stisne zube do kraja meča.

Duel nekadašnjeg štopera Crvene zvezde i Onaivua dobio je i drugu rundu, nakon što je Japanac napravio još jedan faul nad srpskim štoperom.

Izvor: MN PRESS

14:04

Još jedna izmjena!

Ivan Ilić, vezni igrač Verone, mijenja Nemanju Maksimovića i odigraće skoro 15 minuta na ovom susretu.

14:02

EVO ASANA!

Od 76. minuta dres reprezentacije Japana nosiće Takuma Asano, doskorašnji fudbaler beogradskog Partizana. On mijenja Ita, jedinog strijelca u dosadašnjem toku meča.

Izvor: MN PRESS

14:00

Izmjena!

Kapiten Srbije Stefan Mitrović napustio je teren, a mjesto je ustupio Savi Aranđelu Čestiću, mladom fudbaleru Kelna, koji je na ovoj turneji debitovao za A reprezentaciju Srbije.

13:51

OFSAJD!

Ništa od drugog gola za reprezentaciju Japana. Onaivu, momak kom je otac Nigerijac a majka Japanka, je ostao usamljen na drugoj stativi, ali nije bio u dozvoljenoj poziciji.

Iako je loptu poslao u mrežu, gol nije priznat zbog ofsajda.

13:45

Izmjena!

58. minut - Piksi pravi i treću promjenu. Teren je napustio mladi fudbaler Partizana Jović, a u igri je mladi igrač Crvene zvezde Gavrić.

13:39

Srbija mijenja formaciju!

Još jednom, Dragan Stojković kombinuje.

Sve češće Srbiju gledamo u sistemu 4-2-3-1, i to sa Strahinjom Pavlovićem na mestu lijevog beka, dok je Aleksa Terzić pomjeren na mjesto krilnog napadača. 

13:35

GOOOOOL - Japan vodi, 1:0!

Uigrana kombinacija Japanaca prilikom kornera i odbrana Srbije je matirana. Centaršut sa desne strane na prvu stativu, a zatim i idealan pas glavom na drugu stativu i lagan posao za Ita kom je asistirao Taniguči.

13:33

Dvije promjene i kod Japanaca!

Teren su napustili Hašimoto i Furuhaši, dok su sada u igri Kavabe i Onaivu.

13:32

Meč je nastavljen!

Pratimo drugih 45 minuta utakmice između Japana i Srbije.

13:31

Dve izmjene!

Marko Petković i Miloš Vulić su u igri, a teren su napustili Marko Grujić koji se žalio na povredu i napadač Milan Makarić koji je propustio najbolju šansu.

13:17

POLUVRIJEME!

Japan - Srbija 0:0!

Nema golova nakon prvog dijela meča, ali buđenje srpskog nacionalnog tima u finišu ovog perioda nam obećava više prilika i bolju igru u nastavku.

Sad je vrijeme za Piksijev govor u svlačionici...

Izvor: MN PRESS

13:15

Makarić!

44. minut - Najbolja šansa za Srbiju, razigrali smo se tek u posljednjih nekoliko minuta prvog dijela igre.

Uroš Spajić je osvojio loptu, uposlio Milana Makarića i stvorio najbolju priliku na meču. Ipak, napadač Radnika iz Surdulice nije dobro zahvatio loptu, pa njegov udarac odlazi pored gola!

13:12

Joveljić!

41. minut - Čekali smo dugo na prvu šansu Srbije, a sada je Dejan Joveljić konačno zaprijetio Japancima!

Strahinja Pavlović je poslao dijagonalu ka Gudelju, koji je nadigrao čuvara i uposlio bivšeg napadača Crvene zvezde. Mladi Joveljić je šutirao iz okreta, nišanio dalji ugao, ali i prebacio loptu preko gola...

13:10

POVREDA!

Srpski fudbaler Marko Grujić požalio se na povredu, pa je na terenu stadiona u Kobeu trenutno ljekarski tim srpske reprezentacije. Grujiću se ukazuje pomoć, a vidjećemo da li će moći da nastavi susret ili će Piksi u finišu prvog dijela morati da pravi prinudnu izmjenu!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

13:03

Srbija - smireno!

31. minut - Prošlo je već pola sata igre u Japanu, a domaća selekcija, iako u daleko jačem sastavu, nije uspjela da ugrozi gol Srbije! Izostanak brojnih srpskih fudbalera, neobična postava i sastav koji prvi put igra nisu dovoljni Japancima, pa srpski tim izgleda vrlo dobro u defanzivi tokom ovog dijela meča!

12:50

Miran tempo meča...

Ulazimo u 20. minut susreta, a još nismo vidjeli šansu na susretu u Kobeu.

Oba tima su vrlo rezervisana na početku susreta, a pored jedne panične intervencije Grujića i centaršuta Gudelja iz prekida nema se šta istaći iz ovog dijela meča.

12:37

Promjena formacije!

Susret u Japanu je počeo sa pet minuta zakašnjenja, u odnosu na vrijeme koje je bilo najavljeno, a tokom prvih pet minuta susreta nismo vidjeli velike šanse.

Najbitniji detalj je promjena formacije reprezentacije Srbije, koja igra u sistemu 3-4-2-1. Tako je Gudelj zauzeo mjesto desnog bočnog igrača, dok je Nemanja Jović na lijevoj strani terena, kao podrška Joveljiću i Makariću koji su nešto ofanzivniji.

12:20

Sastav Japana!

Protivnik Srbije će igrati u sljedećem sastavu:

Gonda - Taniguči, Muroja, Ueda, Nagatomo - Morita, Hašimoto - Furuhaši, Minamino, Ito - Kamada.

Na klupi za rezerve su Kavašima, Nakamura, Šmit, Šoji, Haraguči, Onaivu, Ogava, Sakamoto, Asano, Sasaki, Nakatani, Kavabe, Jamane

11:35

Sastav Srbije!

Dragan Stojković se odlučio za sljedećih 11 fudbalera:

Rajković - Spajić, Mitrović, Pavlović - Jović, Grujić, Gudelj, Maksimović, Terzić - Joveljić, Makarić

Rezervisti na ovom meču biće: M. Ilić, Nikolić, Petković, Čestić, Gavrić, I. Ilić i Vulić.

11:14

Dobar dan!

Fudbalska reprezentacija Srbije će od 12:25 u dalekom Japanu igrati prijateljski meč protiv domaćina, na tradicionalnom Kirin kupu!

Reprezentativnu pauzu koju su mnoge evropske zemlje iskoristile da bi se pripremile za EURO 2020, Srbija provodi u Aziji, na drugom kraju svijeta, gdje je već odigrala meč protiv Jamajke.

Srpski nacionalni tim, predvođen Draganom Stojkovićem Piksijem koji ima kultni status u Japanu, pokušaće da iznenadi domaćina, iako je na put dug 24 časa krenuo silno oslabljen.

Ostanite uz MONDO i pratite meč!

UKRATKO

  • Dragan Stojković je u Japanu igrao i bio trener
  • Srbija je u prvom meču azijske turneje remizirala protiv Jamajke (1:1)
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije