• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 "Pavkov iz Velsa" napravio šou na EP: Senzacija već u prvom kolu - Poništen gol dinamovcu za pobjedu!
 "Pavkov iz Velsa" napravio šou na EP: Senzacija već u prvom kolu - Poništen gol dinamovcu za pobjedu!

"Pavkov iz Velsa" napravio šou na EP: Senzacija već u prvom kolu - Poništen gol dinamovcu za pobjedu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Pratite uz MONDO tekstualni prenos meča.

 "Pavkov iz Velsa" napravio šou na EP: Senzacija već u prvom kolu - Poništen gol dinamovcu za pobjedu! Izvor: Profimedia

Djelovalo je sporo i ne previše atraktivno, ali na kraju je ovo bio sasvim solidan meč. Dovoljno dobar za grupnu fazu Evropskog prvenstva, kada oba tima kalkulišu zbog preostalih mečeva koji mogu da im donesu prolaz.

Vels - Švajcarska 1:1 (0:0)

Švajcarci su imali prednost i bolju igru, ali je Kifer Mur, snažni napadač Velšana, postigao gol za izjednačenje i osvajanje boda. Da stvari budu ljepše po njegov tim, koji već godinama krasi ratnički duh, uradio je to sa čalmom na glavi, pošto je u prvom dijelu susreta krvario nakon jednog sudara.

Do tada je kao igrač utakmice figurirao Bril Embolo, napadač reprezentacije Švajcarske koji je plesao po terenu u prvih 20 minuta nastavka. Stvarao je šanse, postigao gol i umalo da na njegovim krilima Švajcarci stignu do dupliranja prednosti.

Tada bi meč bio gotov, ali pošto nisu uspjeli, Vels se vratio u utakmicu i napravio iznenađenje već na samom početku turnira.

16:57

Kraj!

Nakon pet minuta nadoknade završen je susret u Azerbejdžanu. Velšani su stigli do iznenađenja i uzeli bod Švajcarcima - 1:1!

16:52

Drama, drama...

90. minut - Opsada gola Velšana i korneri za Švajcarce, ali ima još vremena za pobedu. Igraće se pet minuta na nadoknade na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

16:47

Ništa od gola - 1:1!

85. minut - Na poziv iz VAR sobe, sudija Klemen Tupan poništava drugi pogodak Švajcarske. Mario Gavranović je bio u ofsajdu.

16:47

GOOOOOOOOL - Gavranović, 1:2!

85. minut - Samo što je kročio na teren i već je strelac! Ali, sačekajmo, VAR proverava gol!

16:45

Seferović - Gavranović!

84. minut - Ne, nije u pitanju nijedna od balkanskih zemalja. Selektor Petković pravi promenu u napadu Švajcarske i umesto Harisa Seferovića na teren šalje Marija Gavranovića.

16:42

Pogledajte gol!

Ovako je Vels stigao do izjednačenja!

16:38

Kifer Mur!

Čovek koji je danas prvi pripretio, a zatim se povredio, postiže gol za izjednačenje sa čalmom na glavi!

Izvor: Tanjug/Ozan Kose/AFP Pool

16:35

GOOOOOOOOOOL - Mur, 1:1!

74. minut - Op, op, op!

Ono što im je najjače oružje iskoristili su za izjednačenje! Velšani su stigli do 1:1! Kifer Mur se našao na pravom mestu i centaršut Morela sproveo u mrežu. Snažni napadač je glavom pogodio za izjednačenje.

16:28

Kako igra!

Centralna figura meča! Kao da je potpuno drugi igrač izašao na teren u nastavku. Bril Embodo u poslednjih dvadesetak minuta razvija Velšane! Uzima lopte, vuče napade, dribla i šutira - preti sa svih strana...

Izvor: Tanjug/Darko Vojinovic/AP Pool

16:23

Dejvis!

61. minut - Ozbiljno preti defanzivac Totenhema Ben Dejvis. Nakon prekida našao se usamljen na ivici kaznenog prostora, sjajno šutirao ka golu Zomera, ali je njegov pokušaj izblokiran. Ostaje 1:0 za Švajcarsku.

16:14

Pogledajte gol!

Najviši na drugoj stativi i lako šalje loptu u mrežu!

16:11

GOOOOOOOOOOOOL - Embolo, 0:1!

50. minut - Vodi Švajcarska! Nije Embolo uspeo u šansi pre kornera, ali jeste odmah nakon njega. Granitna odbrana Velšana je konačno probijena. Sad bismo mogli da vidimo bolji meč!

16:10

Embolo!

49. minut - Probio je kao tenk Bril Embolo, stigao na ivicu kaznenog prostora i šutirao, ali Vord njegov udarac izbacuje u korner.

16:07

Nastavljamo...

46. minut - Meč u Bakuu je nastavljen, a Vels i Švajcarska će u drugih 45 minuta tražiti put do mreža koje su mirovale.

16:02

Glavni utisak!

Velšani su retko pokušavali, jer su pre svega okrenuti defanzivi, a Haris Seferović je promašivao.

15:55

Pogledajte detalje sa meča!

Ovako je to izgledalo u Bakuu.

15:51

POLUVREME!

Vels - Švajcarska 0:0!

Pripretio je Vels preko Mura, Švajcarci su uzvratili preko Seferovića koji je propustio tri prilike, a u prvih 45 minuta nismo videli gol.

Velšani su se organizovali i gotovo ceo tim učestvuje u defanzivi, računajući i Gareta Bejla, dok Švajcarci nisu baš sjajni u probijanju odbrane, iako su imali nekoliko dobrih perioda igre.

15:49

Seferović!

45. minut - Najviše propuštenih prilika, ili poluprilika, u prvom delu meča imao je Haris Seferović. Napadač Švajcarske je treći put bio u dobroj poziciji, ali nije uspeo da pogodi okvir gola.

15:46

Velšani su zadovoljni!

Njima rezultat dogovara, a do sada stvarno nisu bili mnogo slabiji rival od favorizovane Švajcarske.

15:44

Seferović!

41. minut - Izvukao se napadač Švajcarske na ivicu kaznenog prostora, dobio loptu u noge i šutirao nakon što se namestio u idealnu poziciju. Ipak, lopta odlazi visoko preko gola!

15:33

Žuti karton!

30. minut - Džejms je fantastično probio po levoj strani terena, a Fabijan Šer morao da ga zaustavi grupim faulom. Zbog prekršaja na ivici kaznenog prostora dobio je žuti karton, a Vels priliku da ubaci loptu pred gol.

15:31

Steže se obruč!

27. minut - Sve je opasnija Švajcarska... Polako se približavaju golu i deluje da su pronašli načine kako da prilaze kroz odbranu Velšana. Poslednji pokušaj bio je deo Seferovića, ali on nije bio precizan.

15:24

ŠANSA!

20. minut - Kakva prilika za Švajcarsku! Fabijan Šer je pokušao petom, nakon što se lepo ubacio na prvu stativu prilikom kornera, ali rezervni golman Lestera uspeva da interveniše.

15:19

Prekid!

16. minut - A nakon kornera, odmah prekid. Kevin Mbabu i Kifer Mur su se sudarili glavama na drugoj stativi, pa im se u ovim trenucima ukazuje pomoć. Deblji kraj je izvukao napadač Velsa, kom lekari moraju da zaustave krvarenje.

15:18

OPA!

15. minut - Prete Velšani! Najistureniji igrač njihovog tima, 196 centimetara visoki Mur bio je na pravom mestu i glavom pokušao da salvada Jana Zomera. Lopta je išla pod prečku, ali golman Švajcaraca interveniše i izbacuje loptu u korner.

15:16

Nema uzbuđenja!

13. minut - I dalje traje početno ispitivanje snaga, kako bi to rekli stariji komentatori. Nismo videli prave šanse u uvodnim minutima susreta.

15:12

Za koga navijate?

15:04

Meč je počeo!

Sa malim zakašnjenjem, ali ćemo to oprostiti, počela je utakmica Velsa i Švajcarske, drugi meč na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

14:14

Raspored!

Znate plan za danas? Nema ništa drugo da se radi, ceo dan gledamo fudbal! Tri meča su na programu...

14:11

Stadion!

Drugi meč na turniru igra se na Olimpijskom stadionu u Bakuu. Zapravo, građevina se nalazi gotovo van glavnog grada Azerbejdžana, na njegovom severozapadnom delu.

Ovaj stadion je otvoren 2015. godine, a ima kapacitet od skoro 70.000 sedećih mesta. Rekordna poseta bila je na meču Karabaga i Roma, u septembru 2017. kada je utakmicu posmatralo 67.200 ljudi.

Na ovom stadionu će se odigrati tri susreta grupne faze i jedna utakmica četvrtfinala, a pre dve sezone je bio domaćin finalu Lige Evrope, kada su engleski timovi Čelsi i Arsenal odlučili o osvajači tog takmičenja.

Olimpijski stadion je daleko od Kaspijskog jezera, koje zapljuskuje Baku, ali se zato nalazi u blizini drugog, daleko manjeg jezera - Bojukšor.

14:02

Rezervisti!

Reprezentacija Velsa:

Henesi, A. Dejvis, Ginter, N. Vilijams, Lokjer, Vilson, T. Roberts, Ampadu, Norington-Dejvis, Dž. Vilijams, Bruks, Levit

Reprezentacija Švajcarske:

Mvogo, Omlin, Videmr, Zakarija, Vargas, Zuber, Sou, Fašnaht, Benito, Mehmedi, Gavranović, Komer

13:56

Sastavi!

Reprezentacija Velsa:

Vard - K. Roberts, Rodon, B. Dejvis, Mefam - Morel, Alen, Remzi - Džejms, Bejl, Mur.

Reprezentacija Švajcarske:

Zomer - Mbabu, Elvedi, Šer, Akandži, Rodrigez - Džaka, Frojler - Embolo, Šaćiri, Seferović.

13:49

Dobar dan!

DRugi meč na Evropskom prvenstvu u fudbalu igraće reprezentacije Velsa i Švajcarske. Dok su ''gosti'' favoriti na ovom meču, Velšani će pokušati da naprave senzciju, kao i pre pet godina kada su igrali polufinale u Francuskoj!

Tekstualni prenos meča pratite uz MONDO!

UKRATKO

  • Italija je savladala Tursku na otvaranju
  • Vels i Švajcarska igraju drugi meč grupe A
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije