• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović o žrijebu LŠ: Moglo je puno bolje, Kluž je apsolutni favorit!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Ne predajemo se, spremaćemo se i dati sve od sebe da se dobro predstavimo, pa ako se ukaže prilika i da uradimo nešto više", rekao je trener Borca Marko Maksimović.

 marko maksimović borac žrijeb liga šampiona kluž Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac igraće protiv Kluža u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je žrijebom u Nionu.
Crveno-plavi nisu imali mnogo sreće, pošto su mogli da izvuku još jermenski Alaškert, makedonsku Škendiju i podgoričku Budućnost.

Možda će vas zanimati

"Moglo je puno bolje, a ne znam baš da je moglo gore. Kluž je klub koji ima budžet od 30 miliona evra, neko ko je konstantan, to je Kluž", bila je prva reakcija trenera Borca Marka Maksimovića poslije žrijeba.

"Ali ovo je Liga šampiona i znali smo da nećemo biti favoriti jer nam je koeficijent slab, nismo nosioci. Mi se spremamo za čitavu godinu, ne samo za ove dvije utakmice. Kluže je apsolutni favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da se dobro predstavimo i ako se ukaže prilika pokušati nešto više. Ali prijetiti klužu bilo bi neozbiljno", dodao je Maksimović.

Fudbaleri Borca sigurno će biti izuzetno motivisani, jer su deset godina čekali da se nađu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a dodatni motiv osim onog finansijskog dijela, biće i podatak da bi ukoliko prođu Kluž preuzeli status nosioca i bili povlašteni u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Trener Borca, međutim, čvrsto je na zemlji i ističe da se njegova ekipa sprema za cijelu sezonu, a ne samo za nastup u Evropi.

"Moramo da se spremamo, da radimo na sebi, da napredujemo na svim segmentima u klubu i da shvatimo ovo kao jedno iskustvo, te da se spremamo za ono najvažnije, a to je prvenstvo. Evropa, bez obzira igrali jedno, dva ili tri kola će proći, a ostaje ono od čega živiš", rekao je Maksimović i istakao da ne treba zaboraviti da Borac nema mnogo iskustva u evropskim takmičenjima.

"Mi nemamo mnogo iskustva u Evropi. Iako smo igrali prošle godine kvalifikacije za Ligu Evrope, igrali smo na jednu utakmicu, obje evropske utakmice igrali smo kod kuće. Sada je ovo Evropa kakvu znamo, igra se dvomeč, kvalifikacije za Ligu šampiona, najjače moguće takmičenje. Nećemo se predati, spremićemo se, ali dobili smo Kluž, jednu od najtežih ekipa", zaključio je Maksimović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC