• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loš žrijeb za Borac: Kluž pobjeđivao Junajted, Lacio i Seltik, namučio Sevilju, a u Evropi je državni rekorder!

Autor Dragan Šutvić

Borac nije imao sreće na žrijebu

 liga šampiona kluž borac  Izvor: Screenshot

Fudbaleri Borca igraće protiv rumunskog šampiona Kluža u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je žrijebom koji je danas održan u sjedištu Evropske fudbalske federacije u Nionu.

Prva utakmica, voljom kuglica, igraće se 6. ili 7. jula u Rumuniji, dok je revanš sedam dana kasnije na banjalučkom Gradskom stadionu.

Možda će vas zanimati

Klub sa stadiona "Dr Konsantin Radulesku", kapaciteta 23.500 sjedećih mjesta, osvojio je titulu u domaćem šampionatu uz devet bodova više od prvog pratioca, Steaue, iako su pred posljednjih deset kola kasnili jedan bod za timom iz Bukurešta.

Klub je osnovan 1907. godine, a trenutni puni naziv kluba je "CFR Cluj" (Căile Ferate Române Cluj), što bi, u prevodu na srpski jezik, značilo "Rumunske željeznice Kluž".

Od osnivanja do danas, Kluž je sedam puta bio šampion Rumunije, a u posljednje četiri sezone ima isto toliko titula.

Osvajač Kupa bio je četiri puta (posljednji put 2016. godine), dok je u četiri navrata dolazio do kraja i u domaćem Superkup-takmičenju.

Kluž je do sada odigrao 80 utakmica na evropskoj sceni, upisavši 30 pobjeda, 17 remija i 33 poraza.

Tri puta je aktuelni rumunski šampion igrao u grupnoj fazi Lige šampiona i državni je rekorder po broju osvojenih bodova u evropskoj eliti u jednoj sezoni.

Desilo se to u sezoni 2012-13, kada su u grupi sa Bragom, Mančester junajtedom i Galatasarajem osvojili deset bodova i zauzeli treće mjesto, preselivši se u šesnaestinu finala Lige Evrope, gdje su odmjerili snage sa Interom.

Kluž je, takođe, tri puta igrao u grupi Lige Evrope (posljednji put prošle sezone), a u sezoni iza nas je u konkurenciji sa ekipama Rome, Jang Bojsa i CSKA iz Sofije zauzeo treće mjesto.

Spomenimo da je Kluž u sezoni 2019-20 osvojio 12 bodova u grupnoj fazi ovog takmičenja, što je takođe državni rekord, upisavši po jednu pobjedu nad Laciom i Seltikom, te dvije u duelima sa Renom.

Taj uspjeh omogućio im je šesnaestinu finala i duele sa Seviljom (kasnijeg osvajača takmičenja), sa kojom su odigrali 1:1 u dvomeču, ali su eliminisani zbog gola španskog tima u gostima.

Protiv ekipa iz BiH, Kluž je igrao samo jednom, i to u sezoni 2009-10, kada je u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope ukupnim rezultatom 3:2 eliminisao Sarajevo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC