• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčev rival krenuo visokom pobjedom: Najbolji igrač Kluža već je u formi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prva kontrolna utakmica rumunskog šampiona i očekivano lagan trijumf protiv austrijskog niželigaša.

 kluž u prijateljskoj utakmici pobijedio vels 4:0 Izvor: Screenshot

Rumunski šampion Kluž, Borčev protivnik u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odigrao je danas prvi pripremni meč, u kojem je očekivano lako slavio protiv austrijskog niželigaša Velsa 4:0 (2:0).

U prvom poluvremenu viđena su dva pogotka, oba u mreži austrijskog tima.

Možda će vas zanimati

Majk Sestor pogodio je glavom nakon odličnog centaršuta Runara Sigurjonsona iz kornera u 12. minutu, da bi u 37. minutu sjajnu akciju lijepim lob udarcem krunisao Ćiprijan Deak i Rumuni su na odmor otišli s dva gola prednosti.

Sjajni, 35-godišnji vezista prošle sezone sa 13 golova bio je najbolji strijelac tima u kojem ima status legende, s obzirom da je u karijeri dres Kluža nosio više od 250 puta. U Periodu od 2010. do 2020. za reprezentaciju Rumunije upisao je 26 nastupa, te će u taboru Borca sigurno najviše pažnje morati da obrate upravo na ovog ofanzivca.

Kluž je meč počeo sa ovih 11 igrača: Balgradean, Sušić, Čobotariu, Sestor, Latovlevići, Sigurjonson, Itu, Fika, Dek, Debeljuh, Rondon.

Austrijski četvrtoligaš, koji je prošle sezone ispao iz Regionalne lige, pružio je solidan otpor favorizovanom protivniku, ali je već u sedmom minutu nastavka primio i treći gol. Strijelac je bio Adrijan Mihaj Gidea, 21-godišnjak koji je šansu dobio u drugom poluvremenu.

Konačnih 0:4 u 86. minutu postavio je Klaudiu Petrila.

Izvor: Screenshot

Podsjetimo, Kluž i Borac prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona igraće u Rumuniji 6. ili 7. jula, a revanš je sedam dana kasnije na banjalučkom Gradskom stadionu.

Ukoliko "crveno-plavi" uspiju da eliminišu Kluž, u drugom kolu igraće protiv boljeg iz duela Flora Eš - Linkoln Red Imps. U suprotnom, Banjalučanima će u drugom kolu Konferencijske lige protivnik biti poraženi iz dvoboja Žalgiris - Linfild.

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gradski klub

Jesu li Bojan Krkić i Neven Subotić slobodni igrači? Ima li šanse da dođu u Borac?

Malo fali za prave stvari

Nadam se da će Borac dovesti jednog kreativca i jednog fajtera na sredini terena i da će to biti igrači koji su za klasu bolji od svih koje sada imamo u timu.

Mare

Kluž je moćna evropska ekipa, međutim ni Borac nije adhok sklepan tim koji je s marsa pao i za dva mjeseca će ga pojesti dugovi. To je sad stabilan klub u koji se dovode najperspektivniji mladi igrači, koji je finansijski obezbijeđen, ekipa ima glavu i rep, nekoliko dobrih pojedinaca koji da igraju u jačoj ligi vredjeli bi sigurno milion i po, ili dva miliona evra. Tako da Borac ne treba više olako otpisivati ni iz evropskih kombinacija, možda je čak i došlo vrijeme za jedan ozbiljan evropski skalp.

Postar

@Mare Ne zanosite se, primice Borac pet komada u dvomecu, tako da.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC