• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Imali smo sreće": Rumunski mediji nakon žrijeba: Obratiti pažnju na Borčev dvojac Ziljkić - Zakarić!

Autori Dragan Šutvić Autori 000

Rumuni ne dovode u pitanje plasman u drugo kolo...

 liga šampiona kluž borac rumunski mediji Izvor: youtube/printsceen

Banjalučki Borac će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv šampiona Rumunije, Kluža.

Prema riječima trenera crveno-plavih Marka Maksimovića, sedmostruki osvajač titule u rumunskom prvenstvu i trostruki učesnik grupne faze Lige šampiona apsolutni je favorit u ovom dvomeču, a u prilog tome idu i pisanja rumunskih medija.

Možda će vas zanimati

Konkretno, tamošnji portal gsp.ro objavio je, nakon žrijeba, da su "Željezničari" – imali sreće nakon izvlačenja.

"Laka misija za Kluž u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto je naš šampion apsolutni favorit protiv šampiona BIH. Kluž može da odahne jer je izbjegao nezgodne ekipe poput Kairata, Makabija Haifa i Bodo-Glimta", navodi rumunski list.

U tekstu se navodi da Borac u kvalifikacijama za Ligu šampiona nije igrao od 2011. godine, kada je eliminisan u drugom kolu (od Makabija iz Haife).

Napominje se, takođe, da će prva utakmica biti igrana u Klužu, na stadionu "Dr Konstantin Radulesku", smještenom u dijelu grada pod imenom Gruja, dok ć odluka o putniku u drugo kolo pasti u Banjaluci, na Gradskom stadionu.

Rumuni dalje navode da je, prema specijalizovanom portalu Transfermarkt, vrijednost igračkog kadra Borca procijenjena na 5.33 miliona evra.

Najskuplji je Almedin Ziljkić, za kojeg Rumuni podsjećaju da ima dvojno državljanstvo (Srbije I BiH) čija je vrijednost 700.000 evra.

Podsjećaju Rumuni i na Gorana Zakarića, koji je, interesantno, prije dolaska u Borac, u februaru 2020. godine, igrao u rumunskom prvenstvu, za Univerzitateu iz Krajove, a čija je vrijednost 600.000 evra.

I rumunski "ProSport" zadovoljan je žrijebom iako sa dozom respekta priča o šampionu BIH.

"Kluž je izbjegao najtežeg protivnika, ekipu Helsinkija, ali nije imao sreće da izvuče Konah Ki čiji fudbaleri kada ne igraju fudbal rade kao konobari i agenti u prodaji", navodi ProSport i podsjeća da je Borac bio važan klub u bivšoj Jugoslaviji, te da je 1988. osvojio Kup Maršala.

U tekstu se ističe Stojan Vranješ kao zvijezda tima, ali i navodi činjenica da je Almedin Ziljkić jedini fudbaler crveno-plavih koji je pozvan u reprezentaciju.

Ovaj list ističe da je Borac ekipa bez iskustva u evropskim takmičenjima, podsjećajući da je prošle sezone poslije dugo vremena igrao kvalifikacije za Ligu Evrope.

Podsjetimo, Borac će, ukoliko eliminiše Rumune, obezbijediti još najmanje šest evropskih utakmica ovog ljeta što bi mu donijelo dodatnih milion evra.

Ukoliko ne uspije da preskoči ovu prepreku, takmičenje će nastaviti u drugom pretkolu UEFA Konferencijske lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC