• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac protiv Kluža – za prolaz dalje, status nosioca i dodatnih MILION EVRA!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Evo šta pobjeda u dvomeču protiv rumunskog Kluža donosi banjalučkom klubu.

 borac kluž liga šampiona evropa zarada milion evra Izvor: MONDO

Banjalučki Borac ispisao je istoriju osvajanjem titule šampiona BiH, druge u klupskoj istoriji.

Crveno-plavi su tako poslije deset godina izborili nastup u kvalifikacijama za najjače evropsko takmičenje, Ligu šampiona, a nakon žrijeba u utorak poznato je da će u prvom kolu igrati protiv rumunskog Kluža.

Možda će vas zanimati

Crveno-plavi će imati izuzetno težak posao jer se radi o ekipi koje je prošle sezone igrala grupnu fazu Lige Evrope, a godinu prije toga se domogla i šesnaestine finala ovog takmičenja. Tada su poraženi od Sevilje, a španski klub je te sezone osvojio Ligu Evrope.

Zbog tog svega i trener Borca Marko Maksimović svjestan je da je Kluž apsolutni favorit, ali je istakao da se njegova ideja neće predati i da će dati svoj maksimum da se predstavi u najboljem sredstvu.

Sigurno je da fudbalerima Borca u prvom nastupu u kvalifikacijama za Ligu šampiona poslije jedne decenije neće nedostajati motiva. Prolaz u naredni krug bio bi istorijski uspjeh, ali bi istovremeno donio mnogo Banjalučanima, kako na sportskom, tako i na finansijskom planu.

Prolaskom u drugo kolo kvalifikacija Borac bi obezbijedio još najmanje šest evropskih utakmica, pošto bi čak i da bude poražen u drugom kolu igrao treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a potom u slučaju eliminacije igrao bi plej-of Konferencijske lige.

Treba pomenuti da bi eliminacijom Kluža banjalučki klub preuzeo njegov koeficijent koji iznosi 16.500 i tako preuzeo status nosioca, odnosno bio povlašten u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ali najzanimljiviji, onaj finansijski dio tek slijedi.

Pročitajte još

Borac je samim učešćem u kvalifikacijama za Ligu šampiona već zaradio 280.000 evra, a pobjeda u prvom kolu garantovala bi mu navedenih još šest utakmica, samim tim i sigurnu zaradu od skoro milion evra.

Naime, učešće u drugom kolu kvalifikacija za ligu šampiona donijelo bi 380.000 evra, a čak i ako ispadne u ovoj rundi Borac bi nastavio da zarađuje.

Eliminacijom bi Borac prešao u treće kolo kvalifikacija za ligu Evrope koje automatski donosi 280.000 evra, a potencijalni plej-of Konferencijske lige još 300.000 evra.

To bi značilo da bi pobjedom nad Klužom uz već zasluženih 280.000 evra Borac imao još garantovanih 960.000 evra, tako da bi Borčeva evropska sezona bila vrijedna 1.240.000 evra.

Naravno, ukoliko bi Borac nakon Kluža iznenadio protivnika i u drugom kolu ta cifra bila bi još veća.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC