• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje treći krug na EURO 2020 - slijedi spektakl: Ko juri prvo mjesto, ko prolaz, a biće i čudnih rezultata...

Autor Dragan Šutvić

Sada slijedi najbolji dio Evropskog prvenstva...

 fudbal euro 2020 treći krug početak Izvor: Profimedia, Profimedia/Christian Charisius/dpa

Grupna faza Evropskog prvenstva ulazi u treći krug. S obzirom da u nokaut fazu prolazi čak 16 od 24 ekipe, još mnogo opcija je u igri, pa zbog toga tek slijedi najzanimljiviji dio...

Vidjećemo ko će se od ekipa koji su već praktično obezbijedile plasman dominirati i u trećoj utakmici, ko će se "štediti" i kalkulisati kako bi izbjegao težeg rivala u nokaut fazi, ko će juriti posljednju kartu za nastavak tamičenja, a ko će pakovati kofere.

U grupi "A" već danas čekamo rasplet. Italija ima šest bodova i obezbijedila je plasman, a protiv Velsa (četiri boda) danas od 18 časova u Rimu juri prvo mjesto u grupi.

Za to vrijeme će se u Bakuu Švajcarska i Turska boriti za potencijalni prolaz. Švajcarci imaju bod i sa nova tri mogli bi i do drugog mjesta ako Italija "odigra za njih", dok je Turska bez bodova i nada se da bi pobjedom ispravila katastrofu iz prva dva kola.

Bod im ništa ne donosi, a sa tri bi mogli da uđu u krug reprezentacija koje će kao trećeplasirane u nastavak takmičenja, ali i tu moraju da im se poklope rezultati.

U "B" grupi i dalje ništa nije jasno - Belgija je prva sa šest bodova, po tri imaju Rusija i Finska, ali čak i Danska koja ima nula može dalje.

Romelu Lukaku
Izvor: Tanjug/Reuters Pool/Anton Vaganov

Ako Belgija pobijedi Finsku po očekivanjima u ponedjeljak od 21, onda će Rusija i Danska u isto vrijeme igrati za drugo mjesto u grupi, pa u nekim kalkulacijama čak i Danci, koji su šokirani zbog onoga što se desilo Kristijanom Eriksenom, mogli do prolaza sa "vicešampionske" pozicije.

Isti poredak je u grupi "C" - Holandija ima šest, Ukrajina i Austrija po tri boda, a Sjeverna Makedonija je na "krompiriću", ali za razliku od Danske nema šanse da prođe dalje.

Holanđani će u ponedjeljak od 18 časova imati priliku da protiv Severne Makedonije potvrde prvo mjesto i praktično im je put ka polufinalu Evropskog prvenstva otvoren, dok će se Ukrajina i Austrija u Bukureštu boriti za drugo mjesto. U slučaju remija, oba tima će proći dalje, samo Ukrajinci kao drugoplasirani.

U grupi "D" su Engleska i Češka vodeće sa po četiri boda, pa će u direktnom duelu na Vembliju u utorak od 21 odlučivati o prvom mjestu, ali - niko od njih neće željeti tu poziciju jer vodi na drugoplasiranog iz "grupe smrti" u kojoj su Njemačka, Portugal i Francuska.

Izvor: Profimedia

Vidjećemo šta će to značiti za njih duel i da li nas čekaju "čudni rezultati", dok će se u isto vrijeme Hrvatska i Škotska, koje imaju po bod, truditi da takođe ostvare plasman dalje.

Samo pobjeda donosi prolazak u drugu rundu, Hrvati mogu do drugog, a Škoti samo do trećeg mjesta.

Što se tiče stanja u grupi "E" i tamo je haotično. Švedska je prvoplasirana sa 4, Slovačka ima tri, Španija dva, a Poljska jedan, pa će se tek u posljednjoj rundi - u srijedu od 21.00 saznati ko ide dalje sem Skandinavaca. Šveđani igraju protiv Poljske u Sankt Peterburgu, i bijelo-crvenima samo pobjeda donosi prolaz, a vidjećemo šta će nam donijeti duel Slovačke i Španije u Sevilji.

U nekim kombinacijama moguće je čak i da nekadašnji prvak Evrope i svijeta ispadne u grupnoj fazi što bi bilo veliko iznenađenje.

Vidjećemo kakva iznenađenja nam nosi i posljednje kolo u grupi "F" gdje je trenutno vodeća Francuska sa četiri, Njemačka i Portugal imaju po tri boda, a Mađari su na jednom. Najlakši zadatak u posljednjem kolu imaju "panceri" koji u Minhenu igraju protiv Mađara, dok se Portugal i Francuska bore za prvo mjesto u Budimpešti.

Remi bi donio prolaz i jednima i drugima, dok bi Portugal čak mogao da ispadne ako izgubi, ali ako kao trećeplasirani prođu dalje - svi će željeti da ga izbjegnu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC