• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion Evrope, a na dva turnira imaju dvije opbjede: Portugal ima isti učinak kao Slovačka, ali i pehar!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatan statistički podatak o reprezentaciji Portugala i njihova posljednja dva nastupa na Evropskom prvenstvu. Imaju pobjeda kao Slovačka...

 portugal na euro 2020 samo jedna pobjeda Izvor: Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis, Pool

Fudbalska reprezentacija Portugala došla je na Evropsko prvenstvo kao branilac trofeja iz 2016, ali se kući vraća već poslje prve nokaut runde.

Evidentno je da nešto ne funkcioniše u selekciji Fernanda Santoša, kad je i Kristijano Ronaldo bacio kapitensku traku nezadovoljan poslije poraza od Belgije, dok ni mlade zvijezde poput Žoaa Feliksa nisu uspjele da se uklope u sistem, pa zbog toga trpe velike kritike.

Možda će vas zanimati

Međutim, kada se "zagrebe" ispod površine - vidi se da su Portugalci imali mnogo sreće na posljednja dva turnira jer su na njima ostvarili, vjerovali ili ne, samo dvije pobjede u 90 minuta.

Kada su postali šampioni 2016. godine "provukli" su se kroz grupnu fazu kao trećeplasirani bez ijedne pobjede, i to u grupi sa Mađarskom, Islandom i Austrijom, da bi potom Hrvatsku pobijedili u produžecima (1:0), pa Poljsku na penale (6:4), a onda su u polufinalu ostvarili jedinu "čistu" pobjedu u regularnih 90 minuta protiv Velsa (2:0).

Izvor: Tanjug/Lluis Gene/Pool Photo via AP

Vjerovatno pamtite finale na "Sen Deniju" i pobjedu nad Francuskom (1:0) golom neočekivanog heroja Edera, pa su zbog tog rezultata stigli kao jedni od favorita na "odbranu" titule.

Međutim, Portugal ni sada nije impresionirao, mada statistički gledano - imaju isti broj pobjeda u 90 minuta kao na turniru kada su bili šampioni. Uspjeli su da savladaju Mađarsku na otvaranju grupne faze (3:0), a potom su izgubili od Njemačke (2:4) i remizirali sa Francuskom (2:2).

Došla je grupna faza, ukupno 11 utakmica na EP za Portugal od 2016. godine, a tamo ovoga puta nisu dočekali produžetke ili penale - izgubili su 1:0 u regularnih 90 minuta.

Primjera radi, toliko isto ima i reprezentacija Slovačke! Na prethodnom turniru su pobijedili Rusiju i remizirali sa Engleskom, a na ovom su bili bolji od Poljske, međutim sada im to nije bilo dovoljno čak ni da prođu grupu.

Utisak je da je ovo selekcija koja ima mnogo veći potencijal, i to ne samo rezultatski...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC