• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Daleko smo mi od Hrvata! Matić o reprezentaciji Srbije: Njihov napadač igrao u Juventusu, a naš u Fulamu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bivši srpski reprezentativac Nemanja Matić uporedio je državne timove Srbije i Hrvatske.

 nemanja matić o srbiji i hrvatskoj Izvor: MN PRESS

Srbija je propustila još jedno veliko takmičenje, a za to vrijeme Hrvatska je učestvovala na Evropskom prvenstvu i navijači su razočarani što su stigli "samo" do osmine finala.

Možda se više očekivalo od viceprvaka svijeta, ali to su rezultati koje Srbija trenutno ne može ni da sanja, iako često voli da se poredi sa "vatrenima". U čemu je razlika? Nemanja Matić ne vjeruje da ne postoji važniji razlog od kvaliteta.

Možda će vas zanimati

"Malo nas je bilo u Premijer ligi... Trenutno su tek tri igrača, s tim da je Mitrović ispao, ne znam da li će Bane ostajati. Tako da eto, dva igrača u Premijer ligi, to je malo", rekao je Matić za "SportLight".

"To je pokazatelj da negdje griješimo i da nas u najboljim ligama nema mnogo."

Matić se osvrnuo na reprezentaciju Hrvatske koja je igrala na Svjetskom prvenstvu 2018. godine i stigla do finala gdje su je savladali Francuzi. Ističe da je svih 11 startera "vatrenih" igralo u vrhunskim klubovima, a da toga nema u reprezentaciji Srbije.

Izvor: MN PRESS

"Imaju vrhunske igrače. Mi smo daleko iza Hrvata i moramo da budemo realni. Možda u nekim drugim sportovima smo bolji, ali pogledajte njihove fudbalere sa Svjetskog prvenstva. Luka Modrić u Realu, Rakitić u Barseloni, Kovačić u Realu, Mandžukić u Juventusu, Lovren u Liverpulu, Vrsaljko u Atletiku, Perišić u Interu, Subašić u Monaku... Cijela ekipa igra u najboljim evropskim klubovima", kazao je Nemanja Matić i uporedio to sa reprezentacijom Srbije.

"Spomenuli smo Mitra u Fulamu, uz dužno poštovanje, ali njihov špic je igrao u Juventusu. Igrao - i bio jedan od najboljih igrača. Modrić i Rakitić su među najboljima na svijetu. Igraju cijelu godinu na vrhunskom nivou i to što igraju dobro za reprezentaciju kada se skupe to je normalno. Kad pitate Modrića da li mu je čudno što je bio drugi, ali nije. Za nas bi bilo čudno!"

Matić se nada da će i srpski reprezentativci uskoro igrati za najbolje klubove.

"Imali smo tek par igrača u posljednjih sedam-osam godina u vrhunskim klubovima, drugi se bore za opstanak, ispadaju iz lige, naši mlađi moraju da se pozabave formom i da potpisuju za velike klubove, da igraju i iskoriste talenat jer nas je sve manje", zaključio je Matić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC