• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Igračima je ovo skoro pa maksimum, zabrinut sam!" Trener Sarajeva razočaran: Nismo bili spremni za Milsami!

Autor Dragan Šutvić

Vicešampion BiH je nastup u Evropi završio već u prvom kolu Konferencijske lige

 sarajevo milsami goran sablić Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Sarajevo je završilo nastup u UEFA Konferencijskoj ligi već u prvom kolu.

Nakon 0:0 sa moldavskim Milsamijem na gostujućem terenu, bh. vicešampion večeras je na Koševu od istog rivala poražen rezultatom 0:1, te ostao bez dvomeča sa švedskim Elfsborgom.

Možda će vas zanimati

"Nažalost, nismo uspjeli da pobijedimo Konferencijske lige. Otvorili smo utakmicu nervozno, očigledno smo podlegli imperativu i prekrasnom ambijentu. Nismo imali mirnoću, nismo se držali plana koji smo napravili prije utakmice. U drugom poluvremenu smo nešto pokušavali, ali jednostavno smo naprijed sterilni, nismo agilni, nemamo dubine. Nemamo presing, ispadamo kao pojedinci i ne radimo kvalitetan grupni presing. Prolaz je trebalo da obezbijedimo u prvoj utakmici gdje smo bili bolji i dominantniji. Na kraju je odlučio problem realizacije, previše smo šansi promašili. Čestitam ekipi Milsamija, na nama je da spustimo glave i radom kompenzujemo manjak kvaliteta na pojedinim pozicijama", rekao je trener Sarajeva Goran Sablić, istakavši da je u ovom trenutku, za igrače Sarajeva večerašnja partija skoro pa maksimum koji mogu da pruže.

"Situacija je takva kakva jeste, iskreno, mi mnogo kasnimo i biće nam potrebno vrijeme. Realno, zabrinut sam. Imali smo prvu utakmicu gdje smo apsolutno dominirali i iskreirali desetak odličnih šansi, ali ništa od toga nismo realizovali. Ne mogu da ne brinem, to je činjenično stanje. Ne možete vi iskočiti iz kože. Nemam nekih zamjerki na ekipu po pitanju zalaganja na treninzima. Međutim, veliki odliv igrača i manjak prijateljskih utakmica je donio to što je donio. Stanje je takvo kakvo jeste. Treba podmetnuti leđa ko želi da vodi i da igra za Sarajevo, podići glavu i trpiti kritiku, raditi na tome da se bude bolji. Realno, sve od toga smo bili, ali nismo bili adekvatno pripremljeni za bilo kakve utakmice, pa i za ove ekipe poput Milsamija", istakao je Sablić, zaključivši:

"To je trenutno to, nisam zadovoljan, izvinjavam se svim navijačima, ovo je ružno. Jako je ružno. Obećavam navijačima da ću maksimalno raditi, neću podleći pritisku. U upravi znaju koje pozicije treba osnažiti i vidjećemo šta će biti u narednih par sedmica."

Sarajevo se sada okreće nastupu u m:tel Premijer ligi BiH, gdje ga u ponedjeljak čeka domaći susret sa Tuzla sitijem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC