• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu je malo evropskih 1:0 i to dosta govori: Ovakav fudbal je falio Humskoj, u revanšu da se naplati hrabrost!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Više od godinu dana na stadionu u Humskoj nije bilo navijača i odličan fudbal crno-bijelih im je očigledno nedostajao, a Partizan će i pored minimalne pobjede nad Dunajskom Stredom imati dosta razloga za samopouzdanje pred gostovanje u Slovačkoj.

 fk partizan analiza utakmice protiv dunajske strede Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MN Press

Fudbaleri Partizana počeli su pobjedom kvalifikacije za Konferencijsku ligu protiv Dunajske Strede i tako sebe stavili u dobar položaj pred revanš u Slovačkoj narednog četvrtka.

Zvuči dobro, zaista, ali glavni utisak poslije 90 minuta fudbala u Humskoj - po prvi put pred navijačima poslije 13 mjeseci - morao je da bude rezultat. Dobro je ovih 1:0, ali...

Možda će vas zanimati

Ekipa Aleksandra Stanojevića potpuno je razbila ekipu slovačkog vicešampiona tokom većeg dijela susreta, ređala šanse, igrala agresivno i atraktivno, bez grča da bi primljen gol mogao da se posebno računa kao gol u gostima.

I poslije svega, rezultat 1:0 ne daje pravu sliku svega viđenog u Humskoj, svih šansi koje je Partizan imao. Ali sjajan je znak za Stanojevićevu ekipu ako je minimalna pobjeda nedovoljno dobra na prvom evropskom meču u novoj sezoni.

"Možemo biti zadovoljni, pobijedili smo i to je vrlo važno za nas. Sa druge strane mi je žao što nismo iskoristili šanse. Ne pamtim kad smo imali ovoliko stopostotnih šansi na evropskoj utakmici. Zaslužili smo i više od 1:0, ali sigurno da mi je veće samopouzdanje pred drugu utakmicu. Čestitam svojim igračima, bili su izvanredni, samo nam je u završnici falio taj završni pas", rekao je Stanojević u obraćanju poslije meča.

AGRESIVNO OD PRVOG MINUTA UZ HUK SA TRIBINA

Izvor: MN PRESS

Uželjeli su se igrači Partizana podrške svojih navijača i vidjelo se to na startu meča. Pjesma sa tribina dala im je zamajac da se od prve sekunde "stušte" ka golu Slovaka. Već poslije tri i po minuta fudbala, Partizan je imao tri vrlo opasna šuta ka golu Martina Jedličke.

Danilo Pantić, Rikardo i Igor Vujačić su imali svoje prilike i već tada je bilo jasno šta se sprema Dunajskoj Stredi.

Iako lopta nije tek tako lako htjela u gol, meč je podsjetio na onaj sa Proleterom - moćan start, ulazak u prilike od prvog minuta i jasno stavljanje do znanja protivniku da će oni morati da se prilagode "parnom valjku" da ne bi bili pregaženi, prije nego da će im pedalj terena biti prepušten.

"PALJBA" PO GOLU SLOVAKA, ALI NEĆE PA NEĆE

Stanojević je poslije meča istakao da je njegovom timu nedostajala mirnoća u samim završnicama akcija da bi stigli do makar tog drugog pogotka. Pogled na statistiku poslije meča bio je jasan - 15 šuteva Partizana, od čega čak sedam u okvir gola rivala.

A osim te "paljbe" po golu Jedličke, bilo je još nebrojeno poluprilika koje su ostale bez završnog udarca. Sa tribina se tada već mogli čuti tradicionalno "pa nek neko šutne". Par puta je Rikardo imao takve momente, doduše u ne tako izglednim situacijama, dok je i mladi Nemanja Jović u svojoj igri imao sve osim tog završnog poteza. Jedan potez viška je bio tema i na Stanojevićevoj konferenciji.

Na kraju se ispostavilo da je pogodak Lazara Markovića bio jedini, iako nije stigao iz neke od idealnih pozicija koje su crno-bijeli imali na ovom susretu. Bila je to majstorija kao na treningu, bez previše pompe - "samo" potez u stranu i sjajna preciznost da se pogodi u dalji ugao gola. Naizgled tako jednostavno...

DOBRA OSNOVA IZ ODBRANE I SREDINE

Izvor: MN PRESS

Logično je da se poslije meča najviše priča o šansama Partizana koje je teško bilo i popisati, ali za sve to je Stanojević postavio dobru osnovu u odbrani i veznom redu. Toliko da je Vladimir Stojković u prvom poluvremenu samo jednom morao da bude iole koncentrisaniji na dešavanja ispred njega.

Igor Vujačić je pokazao da postaje komandant odbrane Partizana, njegov partner Siniša Saničanin se korak po korak uklapa u novu sredinu, dok su bekovi Slobodan Urošević i Aleksandar Miljković bili vrlo pouzdani u oba pravca igre. Osim jednog pogrešnog dugog dodavanja Uroševića koje je bilo "presječeno", iz čega je Dunajska Streda stigla do polušanse, teško da im se šta moglo zamjeriti.

A onda su tu bili i "centralni trougao" - Saša Zdjelar i Miloš Jojić na sredini terena, iza isturenijeg Danila Pantića. Najbolji pokazatelj njihove discipline, odlične igre u posjedu lopte i kvalitetnim usmjeravanjima rivala ka težim pozicijama govori i što je Dunajska Streda taj dio terena morala da zaobilazi ne bi li makar pokušali da priprijete crno-bijelima.

Na kraju, u posljednjih 25 minuta su Slovaci imali više lopte u nogama i prividne inicijative na polovini Partizana. To i ne čudi, imajući u vidu koliko je energije domaći tim utrošio agresivnom napadačkom igrom. Kao što je i Stanojević rekao poslije meča, nakon ovakvog susreta, navijači crno-bijelih mogu da budu spokojni da će njegova ekipa i u Slovačkoj stvoriti neke od kvalitetnih šansi koje su se ređale u Beogradu.

Crno-bijelima u prvom meču "rafal šansi" nije bio dovoljan za ubjedljiv trijumf, ali kako to obično biva u fudbalu, možda i tek poneka prilika u Slovačkoj bude dovoljna za isti rezultat. Negdje ti lopta odnese, a negdje vrati.

Partizanu bi za hrabrost sve to moglo da se vrati narednog četvrtka...

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC