• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne pamtim kad je Partizan stvorio ovoliko šansi u Evropi: Stanoje htio još, ali talentu ne zamjera - To nekad iznervira!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je bio vrlo zadovoljan igrom njegovog tima, ali žali što crno-bijeli nisu stekli veću prednost protiv Dunajske Strede.

 aleksandar stanojević zadovoljan igrom partizana Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana u sjajnoj atmosferi na stadionu u Humskoj savladali su Dunajsku Stredu 1:0 u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Crno-bijeli su slavili golom Lazara Markovića u 19. minutu u meču u kojem su imali pregršt prilika da daleko ubjedljiviju prednost steknu pred revanš za sedam dana u Slovačkoj. Trener Aleksandar Stanojević je poslije meča bio zadovoljan igrom njegovog tima.

Možda će vas zanimati

On je istakao da se ne sjeća kada je Partizan posljednji put stvorio tako veliki broj prilika na jednoj evropskoj utakmici.

"Možemo biti zadovoljni, pobijedili smo i to je vrlo važno za nas. Sa druge strane mi je žao što nismo iskoristili šanse. Ne pamtim kad smo imali ovoliko stopostotnih šansi na evropskoj utakmici. Zaslužili smo i više od 1:0, ali sigurno da mi je veće samopouzdanje pred drugu utakmicu. Čestitam svojim igračima, bili su izvanredni, samo nam je u završnici falio taj završni pas", počeo je Stanojević u obraćanju poslije meča.

"Pokazali smo večeras da smo bolji. Evo izbrojite i vi šanse, pričamo o stopostotnim šansama. Jedan na jedan sa golmanom... Dali smo sve od sebe, naravno da nismo zadovoljni što nismo dali više golova i mislim da smo ih zaslužili. Oni nas mislim nijednom nisu ugrozili i vjerujem u prolaz dalje", samouvjeren je trener crno-bijelih.

Lazar Marković je bio jedini strijelac, dok Nemanja Jović u prvom meču na evropskoj sceni nije uspio da iskoristi jednu izvanrednu šansu, kada je imao potez više.

"Naravno, Lazar je bio izvanredan, nastavio je niz sjajnih igara sa priprema. Jović je bio izvanredan. To dodatno zalamanje nekad iznervira trenera u trenutku, neću da mu zamjeram što je zalomio još jednom. Generalno mu ne zamjeram, ima sjajan karakter i još uvijek je dosta mlad. Ovo mu je bila prva evropska utakmica", bodri Stanojević krilo Partizana.

Da li Stanojević očekuje da će Dunajska Streda zaigrati drugačije u revanšu?

"Sigurno da će biti agresivniji, igraju pred svojim navijačima. Imaju mogućnost da anuliraju prednost jednim golom. Imaju svoj stil u sistemu 3-5-2. Ne mogu da nas mnogo iznenade, možda samo promjenom igrača. Vjerujem i da ćemo mi biti fokusiraniji tamo u završnici i da ćemo stvoriti još šansi u revanšu."

Prije meča, trener Partizana je istakao da ne vjeruje da će crno-bijeli uspjeti da počnu meč tako furiozno kao protiv Proletera, jer se sada radi o daleko jačem rivalu, ali i protiv Slovaka su crno-bijeli bili vrlo agresivni od prvog minuta.

"Mi smo protiv Proletera dali dva gola iz prve dvije šanse. Nisam sumnjao da ćemo igrati agresivno i dobro, samo nisam očekivao da ćemo odmah tako davati golove. Teško je to ponoviti u tom kontekstu, ali sam srećan da smo igrali na isti način kao na tom meču", rekao je Stanojević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC