• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa tandemom iz Krupe po odbranu titule: Borac predstavio nova pojačanja!

Autor Dragan Šutvić

Dosadašnji prvotimci Krupe Nemanja Vukmanović i Nikola Dujaković dogovorili su saradnju sa Borcem na tri godine

 fk borac nemanja vukmanović nikola dujaković Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Dan nakon iznenađujućeg remija sa Leotarom (0:0) u drugom kolu m:tel Premijer lige BiH, banjalučki Borac predstavio je dva nova igrača.

Crveno-plavu opremu zadužili su dosadašnji članovi Krupe Nemanja Vukmanović i Nikola Dujaković, koji su sa šampionom BiH dogovorili trogodišnju saradnju.

Možda će vas zanimati

Nemanja Vukmanović, rođen 1999. godine, prošle sezone je na 18 utakmica u m:tel Premijer ligi BiH postigao jedan pogodak, a tokom karijere, nastupao je još za Metalac iz Gornjeg Milanovca i beogradski Sinđelić.

Nikola Dujaković je rođen 1996. godine, a nakon završetka juniorskog staža u Borcu, 2015. godine se preselio u tabor Krupe.

Za klub iz kanjona Vrbasa, Dujaković je odigrao 133 meča u svim takmičenjima i postigao 14 golova, uz osam asistencija.

"I jedan i drugi dolaze iz Krupe i ovim putem želim da im poželim dobrodođšlicu. Nemanja je odigrao dobru polusezonu, pratili smo ga duži period i nakon odlaska Almedina Ziljkića, odlučili smo da ga angažujemo. Nikola Dujaković je Borčevo dijete, prošao je sve naše kategorije i neko ko standardno igra kako Premijer ligu, tako i Prvu ligu. Mlad je igrač, ali ima dovoljno iskustva na terenima naše lige i siguran sam da će predstavljati pravo pojačanje za naš klub", rekao je potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković na današnjoj konferenciji za novinare.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Zeljković dodaje da dolaskom tandema iz Krupe, prelazni rok za Borac nije završen.

"Prelazni rok za nas traje još uvijek. Situacija na tržištu je takva kakva jeste. Igrači, pogotovo ovi slobodni, nastoje da nađu inostrani angažman. Po tom pitanju smo strpljivi, stalno smo u kontaktu sa brojim igračima, pokušavamo da nađemo fudbalere koji će doći, donijeti kvalitet i pomoći klubu da ostvari ciljeve. Što se tiče odlazaka, za sada su svi tu. Ima nekih ponuda, ne mogu da kažem za koje igrače da ne bismo doveli u pitanje potencijalni transfer, a javnost će biti blagovremeno obaviještena kad nešto bude konkretno", istakao je Zeljković.

Nikola Dujaković je u dresu Borca već odigrao dva meča u Premijer ligi BiH.

Dogodilo se to u drugom dijelu sezone 2014-15, kada je nastupio na utakmicama 16. i 22. kola, protiv Mladosti iz Velike Obarske i Slavije.

"San svakog dječaka koji prođe omladinsku školu Borca jeste da zaigra na Gradskom stadionu, tako je i sa mnom. Došao sam kao sazrio igrač, imam iza sebe tri sezone u Premijer ligi BiH. Poznajem sve igrače, odlično su me prihvatili. Znam šta je Borac, šta klub znači gradu i navijačima i siguran sam da ćemo nastaviti u istom ritmu iz prošle sezone. Borac je veliki klub i siguran sam da ćemo se boriti za oba trofeja. Jedva čekam da istrčim na Gradski stadion, pred ove navijače", naveo je rođeni brat Borčevog prvotimca Siniše Dujakovića.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Drago mi je, naravno, što je i Siniša tu i što ću dijeliti svlačionicu sa bratom. On mi je velika podrška i siguran sam da će mi mnogo pomoći."

Dujaković nije propustio priliku da se zahvali Krupi na svemu u proteklom periodu.

"Prošao sam šest prelijepih godina u Krupi, bilo je uspona i padova, ali svakako moram da se zahvalim ljudima u klubu. Profesionalac sam i želja mi je da se borim za trofeje. Znate već kakva je situacija tamo, manji su klub, nisu bili toliko fokusirani na borbu za sami vrh. Ovdje je već druga priča i nadam se da ću se što prije uklopiti i pomoći klubu."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Ambicije i ciljeve sa Borcem ne krije ni Nemanja Vukmanović.

"Jako sam srećan što sam došao u veliki klub kao što je Borac. Zahvalio bih se, takođe, upravi i stručnom štabu i nadam se da ću opravdati njihova očekivanja. Imamo isti cilj, a to je da opet osvojimo titulu."

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ZA EVROPSKI BORAC

Nisu sve pridošlice automatski pojačanja. Borcu treba nekoliko igrača koji prave razliku i koji su igrali u daleko jačim ligama.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC