• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 BARSELONIN NOVI PLAN - POČINJE ŽIVOT BEZ MESIJA: Predsednik otkrio sve detalje, Leo je napustio klub!
 BARSELONIN NOVI PLAN - POČINJE ŽIVOT BEZ MESIJA: Predsednik otkrio sve detalje, Leo je napustio klub!

BARSELONIN NOVI PLAN - POČINJE ŽIVOT BEZ MESIJA: Predsednik otkrio sve detalje, Leo je napustio klub!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Argentinac i klub pronašli zajednički jezik, ali do saradnje neće doći. Laporta našao i krivce za to.

 BARSELONIN NOVI PLAN - POČINJE ŽIVOT BEZ MESIJA: Predsednik otkrio sve detalje, Leo je napustio klub! Izvor: TANJUG/AP PHOTO/MANU FERNANDEZ, FILE

Kraj jedne ere... Ako je nakon jučerašnjeg saopštenja Barselone da Lionel Mesi kao slobodan igrač odlazi iz kluba bilo neke dileme, današnja konferencija Đoana Laporte svela ih je na minimum. Argentinac gotovo sigurno više neće biti član španskog tima.

Pred Mesijem su sada novi izazovi i moraće da sasluša nove ponude i pronađe sebe, otkrio je novinarima u Barseloni predsednik kluba, koji je na konferenciji govorio o dogovoru koji je postignut, pravilima Primere, ali i klupskim dugovima koji su omča oko vrata.

Iako su Barselona i Mesi imali dogovor, on neće moći da bude potpisan jer se kosi sa pravilima Primere o finansijskom fer-pleju. Troškovi za plate u Barsi su ogromni, čine čak 110% njihovih prihoda, pa je nemoguće potpisati novi višegodišnji ugovor sa najboljim igračem.

Čak i bez ugovora za Lea, Barselona ne može da registruje četiri letnja pojačanja za narednu sezonu. Za to će morati dodatno da smanje troškove, verovatno odlascima igrača poput Kutinja i Pjanića, koji nisu u prvom planu trenutno.

Prvi čovek kluba je najavio i nova pojačanja do kraja prleaznog roka, kako bi se popunilo mesto nastalo Mesijevim odlaskom.

Sve što je Đoan Laporta rekao na veoma zanimljivoj konferenciji u Barseloni možete pročitati na kartici ''RAZVOJ DOGAĐAJA'', gde smo uživo pratili obraćanje.

Pogledajte proteste ispred stadiona u toku noći:

12:20

Mesi odlazi!

Kraj konferencije Đoana Laporte!

Definitivan zaključak obraćanja prvog čoveka španskog tima je da saradnja sa Aregentincem koji je obeležio čitavu jednu epohu u klubu neće biti nastavljena. O tome je Laporta govorio i sa Ronaldom Kumanom.

''On može da se privikne na nove okolnosti. Naravno, izgubili smo igrača koji postiže više od 30 golova u sezoni, ali ćemo raditi naporno kako bismo popunili rupe'', zaključio je za kraj predsednik Barselone.

Izvor: Profimedia

12:14

Barsa je planirala da pusti Mesija 2023. godine!

''Sada moramo da se naviknemo na odlazak Lionela Mesija dve godine ranije nego što smo planirali'', otkrio je Laporta šokantne detalje. Argentinac nije bio u dugoročnim klupskim planovima.

''Znamo da on ima još nekoliko godina dobrog fudbala. Ali, moramo da se suočimo sa realnošću i ovom situacijom. Igrači se još nisu oprostili od njega na društvenim mrežama, ali razumem to. Potrebno im je vreme da se prilagode. Sada je Barselona dobilka priliku da sa nekim drugim dobrim igračima nastavi da ostvaruje nove ciljeve'', zaključio je predsednik kluba.

Izvor: Profimedia

12:11

Havijer Tebas Medrano demantuje Đoana Laportu!

Predsednimk Primere oglasio se na tviteru i napisao da je prvi čovek Barselone pogrešno razumeo spozarum koji je trebalo da bude potpisan sa američkom kompanijom CVC. Po Tebasovim rečim, ne bi postojala pedesetogodišnja hipoteka na TV prava utakmica Barselone.

Evo tog tvita:

12:04

Igrački kadar nije kompletan!

''Tržište će biti zatvoreno tek na kraju avgusta'', rekao je Laporta!

Na koga misli predsednik Barselone? Ovo je, očigledno, najava još nekih pojačanja u klubu koji zbog ogromnih finansijskih problema nije mogao da sačuva najboljeg igrača u svojoj istoriji.

11:57

Svlačionica!

''Već sam obavio telefonski razgovor sa kapitenima (Serhio Buskets i Žerar Pike). Igrači su se radovali Mesijevom povratku, da uđe u svlačionicu i zajedno sa njima se pripremi za trening. Moram da ih obavestim da se to neće dogoditi'', rekao je predsednik Barselone.

Izvor: Profimedia

11:54

Porodica Mesi!

Posebno je tokom konferencije Đoan pohvalio Mesijevog oca Horhea koji nikad anije pravio problem klubu.

''Sve što je on tražio od nas bilo je veoma logično. Mi smo sa njima postigli dogovor. Horhe Mesi je gospodin i tako se ponašao u pregovorima'', istakao je Laporta.

11:52

Pakao i bez Mesija!

''Procenat od 110 odsto plata u odnosu na naše prihode je bez ugovora za Mesija. To znači da mi ne možemo da registrujemo četiri letnja pojačanja ni u ovom trenutku. Moramo dodatno da smanjimo rashode. Ukoliko ne smanjimo taj procenat na 95%, Erik Garsija, Emerson, Memfis Depaj i Serhio Aguero neće zaigrati za klub'', rekao je Laporta i šokirao navijače!

Izvor: Tanjug/AP/Joan Monfort

11:48

Nije srećan!

''Lionel Mesi je želeo da ostane, on nije srećan što se ovako desilo. Sada mora da se suoči sa stvarnošću koja nije dobra, ali ne može da se promeni. Njegova familija i on znaju da im želim sve najbolje u životu. Barselona je njegov dom, on je ovaj klub učinio većim'', glasila je Laportina (oproštajna) poruka Lionelu Mesiju.

Izvor: TANJUG/AP PHOTO/MANU FERNANDEZ, FILE

11:41

Imali smo svakakvih problema!

''Za 122 godine u klupskoj istoriji bilo je raznih problema i sve smo preživeli'', rekao je Đoan Laporta.

11:38

Laporta tvrdi da nije kriv!

Iako je tokom predsedničke kampanje obećavao da će sačuvati Lionela Mesija u klubu jer su imali odličnu saradnju ranije, Laporta nije ispunio obećanje. Ipak, ne oseća da je kriv zbog bilo čega!

''Ne osećam se krivim, dogovorili smo se sa Mesijem, ali nismo mogli da ozvaničimo taj dogovor. Koga da krivite? Brojevi koje je iznosio prethodni odbor koji je rukovodio klubom nisu bili tačni. Kada je urađena revizija, videli smo da je situacija mnogo gora. Žao nam je što ne možemo na pravi način da se zahvalimo Lionelu Mesiju za sve što je uradio, da ne postoji korona napravili bismo veliku feštu'', dodao je ugledni španski advokat.

Izvor: TANJUG/AP PHOTO/MANU FERNANDEZ, FILE

11:34

''Bićemo uspešni!''

Kraj!

Đoan Laporta je najavio da se Barselona okreće ''post Mesi'' eri, odnosno da će klub naučiti da živi bez čoveka koji je obeležio prethodni period. ''Bićemo uspešni i bez Mesija'', rekao je prvi čovek kluba.

11:30

Barsa ima novi plan!

Zbog toga što je propao dogovor sa Lionelom Mesijem, u klubu se pojavio novac za nove fudbalere. Španski tim će novac predviđen za platu Argentinca usmeriti na pojačanja!

''Spremni smo da ojačamo naš sastav'', zaključio je Laporta!

Izvor: Profimedia

11:28

Novi igrači pristali na male plate!

Đoan Laporta je istakao da Barselona ima ogromne probleme sa platama igrača, ali da su fudbaleri dovedeni ovog leta pristali da igraju za novac koji se uklapa u finajsijski fer-plej. Oni su pokazali solidarnost, dok se prethodnih dana pričalo da neki iskusni fudbaleri koji su godinama u klubu nisu želeli da smanje primanja.

11:24

Lažna nada?

Lionel Mesi, po svemu sudeći, neće nastaviti karijeru u Barseloni. Đoan Laporta je danas samo potvrdio klupsko saopštenje od juče, pa navijači Barselone nemaju previše razloga za optimizam.

''Ne želim da stvorim lažna očekivanja. On ima druge ponude. Barselona i Mesi su imali ograničeno vreme za pregovore. Ukoliko se pravilo u Primeri ne promeni, a deluje da neće, on će morati da razmisli o nastavku karijere i svojoj budućnosti u nekom drugom klubu.''

11:21

Barselona iznad svakoga!

''Računajući i najboljeg fudbalera na svetu, Barselona je veća od bilo koga. Uvek ćemo mu biti zahvalni zbog svega što je uradio'', reči su Đoana Laporte.

Lionel Mesi
Izvor: Profimedia

11:20

Mesi je želeo da ostane!

''Lionel Mesi je želeo da ostane u Barseloni. Hvala svima koji su prethodnih meseci vodili ove komplikovane pregovore. On je imao drugih ponuda, morali smo da pazimo na fer-plej, ali proces u jednom trenutku mora da se zaustavi. Mislim da smo doneli najbolju odluku, u interesu Barselone'', rekao je predsednik kluba!

11:17

Postojao samo jedan način!

Otkrio je prvi čovek kluba da je postojao jedan način da zadrže Mesija!

''Jedini način da Mesi ostane bio je taj dogovor na koji je Primera pristala, ali mi nismo želeli. Da smo pristali na to, klub bi bio pod hipotekom 50 godina'', rekao je Laporta, aludirajući na dogovor sa američkom investicionom kućom, koja bi pokrila deo Barseloninih troškova, a zauzvrat bi Katalonci odustali od ideje o evropskoj Superligi.

Izvor: Profimedia

11:15

Barsa je u ogromnim dugovima!

''Dug je veći od očekivanog. Naravno, to je povezano sa finansijskim fer-plejom. Novi ugovor Barselone i Lionela Mesija nije mogao biti odobren. Zbog toga se ne slažemo sa odlukama koje je donela Primera...

Klub je iznad igrača, trenera, direktora'', rekao je na početku konfernecije Laporta.

11:11

Prva poruka Laporte!

Predsednik kluba se konačno pojavio na konferenciji:

''Ovde sam da objasnim situaciju oko Lionela Mesija. Prvo moram da kažem da smo u jako lošoj finansijskoj situaciji. Plate su trenutno 110 odsto naših prihoda. Nemamo fleksibilnost. Situacija je gora nego što nam je rečeno i nego što smo mislili kada smo iskalkulisali sve'', bilo je prvo u nizu objašnjenja novog predsednika kluba.

11:01

Navijači!

Još sinoć su se navijači Barselone okupili ispred stadiona. Neki od njih su plakali, neki su na ogradama Kamp Noua ostavili dresove sa brojem 10, dok su drugi samo tužno posmatrali mesto na kom je ispisana jedna od najvećih karijera u fudbalskoj istoriji.

Bilo je suza, a biće ih još više ukoliko se navodi od juče ispostave kao tačni.

10:47

Gde bi mogao da ode?

Postoji nekoliko zanimljivih opcija:

10:43

Mesi, Mesi, Mesi...

Glavna fudbalska vest u poslednja dva dana je odlazak Lionela Mesija iz Barselone, kluba u kom je proveo celu svoju karijeru. Da li će se to stvarno dogoditi? Mnogi su skeptični, ali bi danas trebalo da imamo mnogo više informacija.

UKRATKO

  • Juče je saopšteno da Argentinac neće produžiti ugovor
  • Navodno, postoji dogovor sa igračem, ali liga blokira potpis
  • Navijači su besni na čelnike kluba zbog nastale situacije
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije