• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavkov nije krenuo, a Dioni ne može? Zvezdine opcije za napad su skromne - moraće pronovo da proradi džoker!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski šampion mora da pobijedi u Moldaviji, a ne zna se ko će biti startni napadač tima.

 Crvena-zvezda-protiv-Serifa-ko-ce-igrati-u-napadu-Dioni-Ben-Krstovic Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda u Moldaviju kreće po plej-of rundu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali posao protiv Šerifa neće biti lak.

Zbog beogradskih 1:1 i ukidanja pravila o golu u gostima, srpskom šampionu potrebna je pobjeda. Do nje mogu da stignu u regularnom dijelu meča, produžecima ili nakon izvođenja penala, ali svaki od tri puta biće težak ako napad ponovo ne bude funkcionisao kao pre.

Ne samo da napadači Zvezde još traže pravu formu, nego je pitanje koliko je uopšte spreman Lois Dioni, francuski fudbaler koji je ovog ljeta stigao iz Anžea i zatresao mrežu Kairata i Šerifa u Beogradu.

Zbog taloženja mliječne kiseline u mišićima fudbalera koji sa timom nije prošao cjelokupne pripreme, Dejan Stanković će možda biti prinuđen da pronađe novog napadača za Tiraspolj. Da je Lois potpuno spreman, dileme ne bi bilo, ali ovako se otvara nekoliko opcija od kojih ni jedna ne izgleda idealno. Bar za sada...

Na spisku putnika za Moldaviju nema mladog Marka Lazetića, neprijavljenog za takmičenje Alekse Vukanovića i iskusnijeg Milana Pavkova, čiju je bolest Dejan Stanković opisao prije nedjelju dana.

''Pavkov nije u timu jer ima temperaturu i stomačni virus'', rekao je trener crveno-bijelih pred prvi meč protiv Šerifa.

Kako snažnog napadača koji je ove sezone odigrao samo 60 minuta nije bilo u timu ni za Napredak ovog vikenda, jasno je da se Dejan Stanković opredijelio za sigurnije opcije. Od igrača koji mogu da zaigraju u napadu, put Tiraspolja krenuli su samo njih trojica - Lois Dioni, Nikola Krstović i El Fardu Ben.

Krstović (21) je i dalje "bonus", što mu dosta pomaže da dobija minute u takmičarskim mečevima ove sezone. Njegova želja nije sporna, voli da ulazi u duele i da učestvuje u igri, ali utisak koji je ostavio nije impresivan.

Postigao je gol protiv Spartaka, nakon sjajne "pete" Kataija, ali nekoliko nerezonskih akcija - posebno protiv Šerifa, iznervirali su zahtjevnu publiku na stadionu Crvene zvezde. Krstović je više napadač koji voli da igra za sebe, željan je dokazivanja, ali nema još toliki kredit da je glavna snaga tima u napadu.

Treći gol Zvezde u Subotici i konačan rezultat na meču - 1:3.
Izvor: YouTube/Arenasport

Upravo zato se Falćineli tako dobro uklopio prošle godine, kada je svojim kretanjem znao da otvori prostor za Ivanića, Bena ili Kataija, a ulogu sličnu njegovoj trebalo bi da ima i Lois Dioni.

Ako Francuz ne bude mogao, moraće čovjek kom je francuski maternji. El Fardu Ben bi još jednom mogao da bude džoker Crvene zvezde i da se kao i nekoliko puta u mandatu Vladana Milojevića pojavi i riješi probleme kad je teško.

Ove sezone djeluje kao da mu je Filipo Falko preuzeo mjesto uz desnu aut-liniju, ali ne treba zaboraviti da je upravo Benova asistencija donijela sva tri boda protiv Napretka u posljednjem kolu. To je možda i najava podizanja forme, koje je Zvezdi neophodno u ovom trenutku.

Ipak, već nekoliko puta u prošloj sezoni se vidjelo da Benu ne prija toliko uloga "devetke", ove sezone nije igrao na tom mjestu, nego je obično ispred sebe imao još jednog ofanzivnijeg igrača.

Ben, koji se tokom godina u crveno-bijelom dresu profilisao kao jedan od najpouzdanijih igrača tima, mogao bi ponovo da preuzme teret na svoja leđa i povede ka plej-ofu pred Ligu šampiona. Ako se to desi, neće biti velikih čestitki. Radio je i veće stvari, postizao je golove vrijedne grupne faze tog takmičenja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC