• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o meču Santa Klara - Partizan! "Valjak" se bori za novac i Evropu

Autor Milutin Vujičić

Partizan večeras igra na Azorima, a ovo je sve što je potrebno da znate o meču sa Santa Klarom.

 Partizan Santa Klara Izvor: MN PRESS, Profimedia/Matthias Balk/dpa

Još dva meča dijele Partizan od jeseni u Evropi, ali neće biti lako. Crno-bijeli su oslabljeni otputovali na 4.000 kilometara daleko gostovanje na Azorskim ostrvima, pa večeras u neobičnom terminu od 22.30 igraju prvi meč plej-ofa Konferencijske lige protiv portugalske Santa Klare.

Moraće brzo crno-bijeli da se prilagode novim uslovima u Ponta Delgadi kako bi ostvarili dobar rezultat pred revanš u Beogradu iduće nedjelje, a za to je potrebno da održe isti nivo igre sa početka sezone.

Vrlo dobro je Partizan počeo godinu, odlično "gura" u domaćem prvenstvu gdje je upisao četiri lake pobjede, dok su se do sada lijepo pokazali i u Konferencijskoj ligi. Izbacili su dva vrlo neugodna rivala - Dunajsku stredu i Soči - dok će i treća prepreka ka evropskoj jeseni biti veoma izazovna.

Rival nije naročito poznat u UEFA takmičenjima, ali dolazi iz jedne od najjačih evropskih liga u kojoj je prošle sezone bio šesti, što su potvrdili rutinskim pobjedama nad Škupijem i Olimpijom.

Zanimljivo, nisu primili nijedan gol u ta četiri meča i za sada u Evropi imaju gol-razliku 8:0.

KO ĆE IGRATI ZA PARTIZAN?

Izvor: MN PRESS

Imao je dosta problema Aleksandar Stanojević uoči ove utakmice. Zbog povreda na put nisu krenuli Saša Zdjelar, Nemanja Jović i Danilo Pantić, dok je još nekoliko igrača "rovito".

Tako je i dalje misterija da li će Aleksandar Šćekić biti spreman da počne meč, dok je velika dilema i na poziciji desnog beka. Za sada deluje da Marko Živković ima prednost jer Aleksandar Miljković nije potpuno spreman, ali i to će biti odlučeno u posljednji čas. Ono što je jedino nagovijestio Stanojević je da Natho i Suma sigurno neće biti zajedno na terenu...

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Šćekić, Jojić - Marković, Natho, Holender - Rikardo.

ŠTA JE SA SANTA KLAROM?

Izvor: Google maps/printscreen/MNPress

Portugalski klub dobro igra u Evropi, ali ima problema u domaćem prvenstvu. Dok su Škupi i Olimpiju pobijedili bez primljenog gola, za to vrijeme u šampionatu nemaju pobjedu iz dva kola.

Remi i poraz su "upalili alarme" na Azorima, a poseban problem im pravi korona virus. Naime, portugalska "A Bola" je objavila da će Santa Klara ugostiti Partizan sa svega 14 fudbalera koji su za vikend igrali protiv Moreirensea, pošto su čak desetorica dobili pozitivan test.

Ipak, čekaju se i ponovne provjere, pa bi trener Danijel Ramos mogao da čuje i dobre vijesti pred ovaj meč, nakon što su mu fudbaleri "digli pritisak" lošom igrom.

KOLIKO PARTIZAN MOŽE DA ZARADI?

Izvor: MN PRESS

Iako je Liga Evrope atraktivnije takmičenje, UEFA je vrlo slične nagrade odredila i za Konferencijsku ligu, koja je treća po snazi u novoj hijerarhiji evropske "kuće fudbala".

Tako Partizan igra i za lični i koeficijent Srbije, dok se plasman u grupnu fazu "plaća" vrlo dobrih 2.940.000 evra. Svaka pobjeda u grupi vredi 500.000 evra, dok je remi 166.000. Što se tiče plasmana u nokaut fazu, sa prve pozicije vrijedi 650.000 evra, a sa druge 300.000.

GDJE JE PRENOS I KO SUDI?

Susret između Santa Klare i Partizana počinje u 22.30, a dve televizije će direktno prenositi: RTS i Arena Sport 1. Naravno, kao i uvijek na MONDU ćete moći da pratite uživo prenos uz sve detalje sa lica mjesta.

Što se tiče glavnog sudije u pitanju je malo poznati Serdar Gozubujuk iz Holandije.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC