• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za Portugalce: Stanojević čeka posljednji čas - Holender počinje, Šćekić "mora" da bude spreman!

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizana Aleksandar Stanojević će morati da sklapa tim za meč protiv Santa Klare u Portugalu spram toga koji igrači budu bili spremni da se nađu u startnoj postavi.

 konferencijska liga santa klara partizan sastav partizana Izvor: MN PRESS

Pregrmio je Partizan zaostatak u 180. minutu dvomeča sa Sočijem prošlog četvrtka. Ovog predstojećeg, moraće da pregrme sve probleme koji su pred njima.

Ekipa Aleksandra Stanojevića će žestoko oslabljena izaći na megdan Santa Klari, čak 4.000 kilometara od Beograda.

Možda će vas zanimati

Dug put ka Azorskim ostrvima, usred Atlantika, nije ni izbliza najveća briga koju ima trener crno-bijelih. Činjenica da se meč igra na vulkanskim ostrvima koja su bliža Njujorku nego Srbiji sada je posljednja stvar na umu svih u Partizanu.

Daleko više brinu kadrovski problemi. Nemanja Jović, Saša Zdjelar i Danilo Pantić su ostali u Beogradu zbog povreda, a pitanje je i u kakvom je stanju Aleksandar Šćekić.

Nameće se samo jedno pitanje: Kojih 11 igrača će istrčati na teren u Ponta Delgadi u četvrtak od 22.30 po srednjeevropskom vremenu?

MEĐU STATIVAMA NEMA PROMJENA

To je ono što dan pred meč ni Aleksandar Stanojević nije mogao da sa preciznošću odgovori. Problema je mnogo, a čekaće se posljednji trenutak za donošenje odluka.

Ipak, ono što jeste jasno je da će Aleksandar Popović i ovog puta biti među stativama. Nemanja Stevanović jeste "ukrao šou" odbranjenim penalom protiv Sočija prošlog četvrtka, ali i Popović je održao Partizan u životu u tom dvomeču.

Izvor: MN PRESS

Imao je nekoliko odličnih odbrana, prije svega onu u produžecima kada su mnogi na stadionu "već vidjeli" loptu u golu Partizana. Na meč sa Santa Klarom je otišao novopridošli Milan Lukač, ali nerealno je očekivati da će on odmah i dobiti priliku u ovako važnom meču, bez obzira na njegovo iskustvo.

DESNOG BEKA KROJI "VEZA"

Krenućemo ovog puta od sigurnih mjesta u odbrani gde nema nikakvih dilema. Slobodan Urošević će biti na lijevom beku poslije srčane partije protiv Sočija, dok će štoperi takođe ostati nepromijenjeni.

Igor Vujačić će komandovati u tandemu sa Sinišom Saničaninom, a iako je bilo grešaka u njihovoj partiji prošlog četvrtka, pokazali su da znaju da budu oslonac kada zagusti.

Izvor: MN PRESS

Preostaje još samo desni bek. Stanojević je rekao da će na njegov izbor za tu poziciju uticati i to kakve igrače bude imao na raspolaganju na sredini terena.

"Marko Živković je odigrao izvanredno cijele pripreme i meč sa Sočijem, sad je u boljoj poziciji, ali Miljković ima izuzetne defanzivne karakteristike i sjajan skok. To je dilema. Zavisiće ko bude spreman od ostatka ekipe."

Čini se da je Živković ipak bliži startnoj postavi.

NA SREDINI PROBLEM DO PROBLEMA

Znalo se još prošle sedmice da je Aleksandar Šćekić rovit i da je pitanje hoće li zbog problema sa primicačem koji već duže vremena vuče biti spreman za meč protiv Santa Klare. Posljednje što je nakon toga trebalo Stanojeviću bila je nova povreda.

Saša Zdjelar se povrijedio protiv Sočija i nije mogao da bude spreman za put u Portugal. Jedini preostali od trojice centralnih vezista koje Stanojević najviše koristi jeste Miloš Jojić. On je ujedno i jedini siguran u timu na ovom dijelu terena.

Izvor: MN PRESS

Ostaje da se vidi hoće li Šćekić moći da počne meč ili će možda Bibars Natho morati da se "spusti" sa mjesta ofanzivnog veziste i zaigra dalje od gola Santa Klare. Jedine preostale opcije su daleko od idealnih - Milan Smiljanić rijetko kada igra i u Superligi, dok je Lazar Pavlović daleko ofanzivnije rešenje.

U Partizanu će zasigurno pokušati da sve učine ne bi li Šćekić bio taj koji će početi meč.

KRILA SE ZNAJU, RIKARDO U ŠPICU

Imajući u vidu da će i ovog puta Partizan igrati u formaciji 4-2-3-1, jasno je da će na desnom krilu biti kapiten Lazar Marković, naročito poslije sjajne partije prošlog četvrtka. Na suprotnu stranu će morati Filip Holender.

Stanojević je već najavio da će on imati i dosta defanzivnih zadataka na ovom meču, a kako nema Jovića i Pantića, on je jedino realno rešenje za tu poziciju. Između Markovića i Holendera, trebalo bi očekivati Bibarsa Natha.

Izvor: MN PRESS

U scenariju u kojem Šćekić počinje meč, Natho je ofanzivni vezista, dok bi Sejduba Suma ponovo mogao da čeka svoju šansu sa klupe, kada igrači postanu umorni i on bude dobio dovoljno prostora da pokaže svoju direktnost u igri. Naročito kada se zna da Santa Klara već nekoliko mečeva igra sa istih 14 igrača, bez mnogo prilika da odmara igrače.

Naravno, u napadu će i ovog puta biti Rikardo Gomeš koji će poslije golova u Slovačkoj i Rusiji želeti da nastavi golgeterski niz na evropskim gostovanjima. Dakle, iako je mnogo nepoznanica, ovo su očekivanja od startne postave:

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Šćekić, Jojić - Marković, Natho, Holender - Rikardo.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC