• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nek proradi vulkan u igračima Partizana: Stanoje muči muku - Teško će Suma i Natho zajedno, imamo mnogo problema!

Autor Nebojša Marković

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je pred meč protiv Santa Klare govorio o svemu s čime se susreće njegova ekipa u ovom trenutku.

 fk partizan santa klara aleksandar stanojević najava Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Fudbaleri Partizana su spremni za plej-of Konferencijske lige i dvomeč protiv Santa Klare (četvrtak 22.30). Prvi okršaj igra se na 4.000 kilometara od Beograda, na vulkanskim ostrvima u Atlantiku.

Ipak, trener Partizana Aleksandar Stanojević veruje da će njegova ekipa uspeti da prebrodi probleme i sa dalekog puta se vrati nasmejana.

Možda će vas zanimati

Partizan gostuje Santa Klari na Azorskim ostrvima, portugalskoj teritoriji koja je bliža Njujorku nego glavnom gladu Srbije, na najzapadniju lokaciju na kojoj su se ikada igrala UEFA takmičenja.

Posle eliminacije Sočija u prethodnoj fazi, crno-beli su željni da upišu pozitivan rezultat u Portugalu, na mestu koje je poznato po svojim vulkanima.

"Nadamo se da ćemo dobro sleteti u Ponta Delgadu, teško je za prizemljavanje... Nadam se da će vulkan proraditi, ali u mojim igračima", na zanimljiv način počeo je Stanojević obraćanje medijima.

"Pripremamo se kao za svaku jaku utakmicu, u Sočiju nas je sačekala velika vlažnost vazduha, iznad 90 odsto. Znamo šta nas čeka u Atlantiku, s tim da je temperatura niža nego u Rusiji."

Možda će vas zanimati

Santa Klara je u prethodnoj rundi eliminisala Olimpiju iz Ljubljane koju vodi Savo Milošević, a već duže vreme imaju velikih kadrovskih problema zbog korona virusa. Samo 14 igrača im je na raspolaganju.

"Dvomeč sa Olimpijom odigrala su samo bez trojice standardnih fudbalera. Tačno, dosta je obolelih, ali samo tri igrača su iz najboljih 11. Što se nas tiče, imamo veće kadrovske probleme. Nedostaju nam Nemanja Jović, Saša Zdjelar, Danilo Pantić, Aleksandar Šćekić je rovit... Videćemo kako ćemo se organizovati."

Ako Šćekić ne bude mogao da igra, da li to onda znači tandem Bibars Natho - Sejduba Suma?

"Teško da će to ići. Postoje neke motoričke sposobnosti, nešto što zahtevam u načinu igre, a na evropskom nivou teško da možemo njih dvojicu da uparimo. Njih dvojica jesu izvanredni igrači, možemo da ih koristimo na određene načine, zavisi od toga ko je povređen."

Stanojević otkriva i šta se može očekivati od Santa Klare.

"Ispratili smo dosta utakmica iz prethodne i ove sezone. Protiv Olimpije je bila agresivna, visoko napadala protivnika, udaljila je Olimpiju od gola. Imaju dosta Brazilaca sposobnih da rešavaju situacije "jedan na jedan". Bili su dosta bolji od Slovenaca. Sa Savom Miloševićem se nisam čuo, jer je i sam imao gust raspored, izgubio od Kopra, nisam hteo baš tad da ga zovem, ali smo se čuli sa njegovim pomoćnikom Nenadom Cvetkovićem", otkriva trener Partizana.

Stanojević se dvoumi i oko toga ko će početi meč na desnom beku.

"Marko Živković je odigrao izvanredno cele pripreme i meč sa Sočijem, sad je u boljoj poziciji, ali Miljković ima izuzetne defanzivne karakteristike i sjajan skok. To je dilema. Zavisiće ko bude spreman od ostatka ekipe."

Budući da Jović i Pantić nisu na raspolaganju, ponovo će se dosta očekivati od Filipa Holendera.

"Ne slažem se sa konstatacijom da je Holender senka igrača iz prošle sezone. U ovoj neće igrati na isti način kao pre, biće češće na boku, dalje od gola, drugačijih zadataka, sa ciljem da zatvara rivala i ide u fazu napada. Neće biti toliko efikasan, ali nije sporan uopšte. Baš kao ni Siniša Saničanin, kao deo odbrane koja je primila samo jedan gol u Superligi i delovala sigurno u Evropi."

Partizan je na gostovanjima u Evropi ove sezone bio uspešan - pobeda protiv Dunajske Strede 2:0 i remi 1:1 protiv Sočija. Neka tako bude i na trećem evropskom gostovanju.

"Važno nam je da ostanemo u igri pred revanš. Nijedan rezultat vam ne garantuje prolaz ili miran revanš, ali je zadovoljavajući svaki koji ostavlja mogućnost da revanš igramo pred našim navijačima", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC