• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije htio u Rudar Prijedor, ali hoće na klupu Srbije: Ljubinko Drulović pojačao Piksijev stručni štab!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji trener Partizana postao je pomoćnik selektora fudbalske reprezentacije.

 ljubinko drulović pomoćnik dragan stojkovića i reprezentaciji srbije Izvor: MN PRESS

Stručni štab fudbalske reprezentacije Srbije biće jači za jedno dobro poznato ime. Nekadašnji reprezentativac Ljubinko Drulović postaje jedan od pomoćnika Dragana Stojkovića Piksija, svog nekadašnjeg saigrača u nacionalnom timu.

Bivši fudbaler i trener Partizana, a u jednom periodu i prelazno rješenje na klupi nacionalnog tima, priključiće se stručnom štabu pred septembarske mečeve u kvalifikacijama za Mundijal. Podsjećamo, Srbiju očekuju izazovi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a cilj je plasman na to takmičenje.

Možda će vas zanimati

Prethodnih godina Drulović je radio kao selektor Makedonije i olimpijske reprezentacije Uzbekistana, a njegovo bogato igračko iskustvo značiće nacionalnom timu. Sa reprezentacijom Srbije igrao je njenom na posljednjem Evropskom prvenstvu 2000. godine, na Svjetskom prvenstvu dvije godine ranije i ukupno je upisao 38 mečeva za Jugoslaviju.

''Na poziv selektora, mog velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Dragana Stojkovića, prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom da budem dio stručnog štaba A tima. Imam ogroman motiv i nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom doprinijeti da se ostvari zajednička ambicija, a to je da se nacionalni tim plasira na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Vjerujem da imamo kvalitet za visoke domete, dobru atmosferu i dobar ambijent, što su uostalom pokazale i utakmice u martu'', rekao je u prvoj izjavi nakon postavljanja na funkciju novi pomoćnik Dragana Stojkovića Piksija.

Ljubinko Drulović je svojevremeno bio selektor nacionalnog tima do 19 godina, sa kojim je osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2013. godine. Zbog toga ga za rad u nacionalnom timu vežu lijepe uspomene.

''Pred reprezentacijom su novi izazovi i moramo biti maksimalno posvećeni i skoncentrisani. Moramo igračima pružiti što veću podršku kako bi zajedno zabiejležili željene rezultate. Rad u Fudbalskom savezu Srbije mi nije nepoznat, proveo sam zaista divne trenutke i kao reprezentativac i kao selektor omladinske selekcije sa kojom sam imao zadovoljstvo da postanem prvak Evrope. Još jednom hvala selektoru Stojkoviću na pozivu i ukazanom poverenju'', zaključio je Ljubinko Drulović.

Podsjetimo, ovog ljeta Drulović se dovodio u vezu sa klupom Rudar Prijedora, ali dvije strane nisu uspjele da pronađu zajednički jezik, pa su "rudari" za glavnog trenera angažovali Nikicu Milenkovića.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC