• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedva čekam da igram protiv Partizana, fantastično su počeli: Srbin iz Anortozisa za MONDO - Bićemo svima konkurentni!

Autor Dragan Šutvić

Miloš Deletić je srpski internacionalac koji nastupa za Anortozis Famagustu, kiparski klub koji će u Konferencijskoj ligi igrati u istoj grupi zajedno sa Partizanom, a 27-godišnje krilo otkriva više o tome šta se od njegovog tima može očekivati tokom jeseni.

 konferencijska liga žrijeb srbin iz anortozisa za mondo Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana su u četvrtak uveče uspjeli da fenomenalnom pobjedom 2:0 protiv Santa Klare izbore plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, u njenoj prvoj sezoni od osnivanja.

Već sutradan, ekipa Aleksandra Stanojevića saznala je da će joj rivali biti Gent, Flora i Anortozis Famagusta. Upravo za ovaj poslednji tim nastupa Miloš Deletić, srpski internacionalac koji u razgovoru za MONDO otkriva utiske poslije žrijeba.

Partizan će igrati u grupi B sa predstavnicima Belgije, Estonije i Kipra i pokušati da se domogne nokaut faze i proljeća u Evropi. Međutim, među timovima koji će pokušati da ih u tome zaustave je i Anortozis.

Kiprani su posljednji put u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja igrali 2008. godine, kada su debitovali u Ligi šampiona, a sada sa bivšim fudbalerom Vojvodine, Napretka, Jagodine i Radnika u timu žele da ponovo ostave svoj pečat.

Deletić (27), Beograđanin koji igra na poziciji desnog krila, u razgovoru za MONDO ističe da jedva čeka da Konferencijska liga počne 16. septembra.

"Svi u klubu su presrećni što smo se vratili poslije 13 godina na evropsku scenu. Žrijebom smo zadovoljni, ja pogotovo što ću igrati Partizana, protiv jednog srpskog kluba", počeo je Deletić za MONDO.

"Radujemo se utakmicama, uprkos dosta problema koje smo imali tokom ljeta. Imali smo dosta odloženih utakmica zbog korone, malo smo nespremno dočekali Evropu protiv Rapida iz Beča i tu smo eliminisani iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Kod kuće smo pokazali da smo dobra ekipa i potom smo izbacili Hapoel Ber Ševu. Imamo šest utakmica u Evropi i mislim da možemo da budemo konkurentni", kaže fudbaler atinskog AEK-a na pozajmici u kiparskom klubu.

Deletić je kratko analizirao sve timove iz grupe B, uključujući i Partizan.

"Gent je vrlo dobra ekipa iz Belgije, sa skupom iskusnih pojedinaca. Floru sam gledao protiv Omonije, Kiprani su se dosta pomučili da ih izbace na penale. Mislim da će svaka utakmica biti posebna priča za sebe. Što se tiče Partizana, jasno je da trener Aleksandar Stanojević izvlači maksimum iz ekipe. Pratio sam naše prvenstvo. Partizan je jako dobra ekipa, to je svima jasno. Vidi se da Stanojević jako dobro vodi tim i zato su u fantastičnoj formi i počeli domaće prvenstvo."

Srpski internacionalac potom upoznaje ovdašnju javnost sa kvalitetima Anortozisa.

"Naša ekipa ima dosta iskusnih igrača, koji su igrali evropske utakmice na ovom nivou. Tu je napadač Kajl Laferti, bivši igrač Palerma, Sanderlenda i Rendžersa. Lazaros Hristodopulos je grčki internacionalac, a tu je i Denis Popović iz Slovenije koji je igrao u Rusiji i Kini. Štoper Paulus Arajuri je reprezentativac Finske, imamo i nekoliko reprezentativaca Kipra, tako da smo dobra i iskusna ekipa."

Deletić, koji je pet godina proveo u Grčkoj igrajući za Larisu, AEK, Asteras i Lamiju, otkrio je i da je vrlo zadovoljan u novoj sredini.

"Što se tiče mene, ljetos sam došao iz AEK-a na pozajmicu s pravom otkupa. Ovdje sam dobro prihvaćen, presrećan sam i jedva čekam evropske utakmice. Imao sam, nažalost, peh sa korona virusom pred drugu utakmicu protiv Ber Ševe. Nisam mogao da pomognem ekipi, ali momci su odradili lavovski posao i izborili plasman u grupnu fazu."

Upoznat je Deletić da će Anortozis u Beogradu protiv Partizana igrati u sjajnoj atmosferi, ali nešto slično bi i crno-bijeli mogli da očekuju na Kipru.

"Imamo dobar stadion, na utakmice dolazi mnogo navijača i prave fantastičnu atmosferu. Nama je jako lijepo da igramo pred njima, ali drugim timovima nije lako i to je jedan od naših aduta koji ćemo probati da iskoristimo", zaključio je Miloš Deletić za MONDO.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC