• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luku Modrića ne može zamijeniti jedan igrač, već mora cijeli tim: Zlatko Dalić uoči važnih mečeva Hrvatske

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Moramo se polako privikavati jer Luka neće vječno igrati za reprezentaciju, poručio je hrvatski selektor Zlatko Dalić.

 Luku Modrića ne može zamijeniti jedan igrač, već mora cijeli tim: Zlatko Dalić uoči važnih mečeva Hrvatske Izvor: Profimedia

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić u Moskvi okuplja tim uoči tri susreta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Hrvatska u srijedu u gostima igra na stadionu "Lužnjiki" protiv Rusije, tri dana poslije gostuje u Slovačkoj, dok se idućega utorka na "Poljudu" igra utakmica sa Slovenijom.

Na tabeli Hrvatska i Rusija dijele prvo mjesto sa šest bodova iz tri utakmice, dok je Slovačka treća s pet bodova.

Za Hrvatsku prve dvije utakmice neće igrati kapiten Luka Modrić zbog povrede, ali moguće je da će zaigrati u meču sa Slovencima u Splitu, a zbog povrede će izostati i Ante Budimir.

"Niko nije otpisan i 'prekrižen', ako neko sada nije na spisku. Ovo je izbor igrača kojega sam napravio nakon analize sa svojim štabom, izbor u kojega vjerujem i s kojim u ove tri utakmice možemo izboriti dobar rezultat”, istakao je Dalić na videokonferenciji za medije iz Moskve, te dodao:

"Luku ne možemo zamijeniti figurom, lično, nego ga cijela ekipa mora zamijeniti, drugi igrači moraju preuzeti veću odgovornost, stariji igrači Brozović, Perišić i Lovren. Mi se moramo polako na to privikavati jer Luka neće vječno igrati za reprezentaciju".

"Rusija igra drugačije nego na SP-u 2018, kada je Hrvatska izbacila Rusiju iz takmičenja. Težiće 4-3-3 sistemu sa pasom i saradnjom. Ćorluka, Olić i Pletikosa su Rusiju dobro analizirali, moraćemo se dobro spremiti. Ovo je za Rusiju bitna utakmica, imat će 20.000 ljudi na utakmici", rekao je Dalić.

Sve tri utakmice, protiv Rusije, Slovačke i Slovenije, Hrvatska neće igrati u istom sastavu, najavio je Dalić. U napadu će Dalić potražiti rješenja preko Kramarića, Livaje i Čolaka, dok Budimir ostaje kao moguće rješenje na idućoj utakmici, ako mu povreda to dozvoli. Na sredini će igrati Brozović, Kovačić, Pašalić, Vlašić i Ivanušec.

Selektor Hrvatske procjenjuje kako je za plasman u Katar, za prvo mjesto potrebno osvojiti 20 ili 21 bod.

"Bilo bi lijepo da se vratimo neporaženi sa dva teška gostovanja, iz Rusije i Slovačke", poručuje.

Svi su igrači izvadili testove na korona virus pri ulasku u Rusiju, izjavio je Dalić te dodao kako on nije taj koji će insistirati da se svi igrači vakcinišu.

"Ja sam se cijepio, ali na tome trebaju insistirati klubovi koji ih plaćaju, a ne reprezentacija. Jer, ako bude posljedica nekoliko dana nakon vakcinisanja, to će biti problem za igru u klubovima. Koliko znam, većina je cijepljena, no nisam nikome ništa naređivao".

Teško je igrati tri utakmice u sedam dana, nije nam nimalo ugodno, zaključio je Dalić.

Na tabeli Hrvatska i Rusija dijele prvo mjesto sa šest bodova iz tri utakmice, dok je Slovačka treća s pet prikupljenih bodova.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC