• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Niko nije očekivao ovakav ishod, možda ni mi!" Džeko pogodio protiv Francuza, o povredi Kolašinca: Sejo je "tenk"...

Autor Dragan Šutvić

Kapiten bh. tima veoma je zadovoljan osvajanjem boda protiv svjetskog prvaka na gostovanju. Vjeruje da će lijevi bek biti spreman za veoma važan okršaj sa Kazahstancima.

 svjetsko prvenstvo kvalifikacije francuska bih edin džeko Izvor: NFSBiH

Golom Edina Džeke, BiH je večeras stigla do vođstva protiv Francuske, ali nije uspjela da zadrži cijeli plijen.

Na kraju je tim Ivajla Peteva došao do boda (1:1), koji će takođe mnogo značiti za nastavak kvalifikacija za Mundijal 2022 i i presudne mečeve koji slijede do kraja 2021. godine, odnosno završetka kvalifikacionog ciklusa.

Možda će vas zanimati

"Sigurno da prije utakmice niko nije očekivao ovakav rezultat. Možda ni mi, ali fudbal je takav sport, igra se 90 minuta, lopta je okrugla i sve je moguće. To smo pokazali i danas. Mislim da smo odigrali jednu odličnu utakmicu. U prvom poluvremenu smo primili taj nesrećan gol, ali na kraju nam se vratilo tim crvenim kartonom koji su oni dobili. Drugo poluvrijeme je bilo dosta drugačije jer da su imali 11 igrača na terenu, sigurno bi nam bilo mnogo teže zadržati bod. Jasno je da je ovo bilo teška utakmica i neki će reći da je u drugom poluvremenu trebalo više da pritisnemo i pokušamo da osvojimo sva tri boda. Bod protiv Francuske je, međutim, veliki i da smo agresivnije krenuli, da smo napali, znamo kakve oni imaju igrače u kontranapadu, tako da nismo smjeli da ih ostavimo same jedan na jedan. Mislim da je ovo veliki bod za veliku dozu morala za ekipu koja još uvijek raste ali i koja je danas pokazala da je na pravom putu", istakao je Džeko, kapiten bh. tima, nakon meča u Strazburu.

Poslije šest minuta igre u drugom poluvremenu, crveni karton u taboru svjetskog prvaka dobio je Žil Kuande nakon grubog starta nad Seadom Kolašincem.

Zbog povrede je defanzivac Arsenala mjesto na terenu morao da prepusti Eldaru Ćiviću.

"Mislim da je izvrnuo zglob, ne znam tačno koliko je ozbiljno. Nadam se da nije ništa strašno. Sejo je 'tenk', što bi rekli, tako da vjerujem da neće biti problema bar za Kazahstan", nada se novi as Intera.

BiH će protiv Kazahstana, u novom kolu kvalifikacija, igrati 7. septembra u Zenici, dok će u istom gradu tri dana ranije ugostiti Kazahstan u prijateljskoj utakmici.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC