• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina grupa jača od prošlogodišnje, Braga je ozbiljna: Stanković otkrio Zvezdinu prednost, a sutra nije ključni meč!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener crveno-bijelih na konferenciji pred susret sa Portugalcima govorio o nekoliko tema.

 Crvena-zvezda-Braga-Liga-Evrope-Dejan-Stankovic-izjava Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda počinje petu grupnu fazu u posljednjih pet sezona i sada više ne smije da bude straha od velikih utakmica. U Beograd dolazi portugalska Braga, a crveno-bijeli bi upravo protiv tog tima mogli da vode bitku za prolaz u nokaut fazu takmičenja.

Na konferenciji pred meč govorio je Dejan Stanković, koji je pronašao vrline svog i protivničkog tima, objasnio kakva je kadrovska situacija i najavio da će biti teže nego prošle sezone! Po riječima trenera Zvezde, ovogodišnja grupa je kvalitetnija od one u kojoj su bili Hofenhajm, Gent i Slovan.

Za početak, trener Zvezde otkrio je da pritisak koji je tim pratio kroz kvalifikacije više nije toliko jak i da mečevi protiv Brage i Partizana nemaju istu težinu kao evropske kvalifikacije.

''Mi smo zadovoljni kako smo reagovali na ispadanje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sve poslije toga su pobjede. Sad imamo manji pritisak, jer igramo grupnu fazu. Sad nije toliko strašno kao što je bilo u kvalifikacijama. Lijepe su utakmice Braga i Partizan, ali nisu ključne. Ima poslije njih još nekih 40 utakmica. Može mentalno da utiče, ali nije ključno za raspored u takmičenjima'', objasnio je na početku bivši kapiten crveno-bijelih.

Kao jednu od presudnih stvari za sutrašnji duel, pored podrške sa tribina koja se očekuje, Stanković navodi i uigranost srpskog tima.

''Prednost domaćeg terena, pune Marakane... Braga je četvrta ekipa u Portugalu. Čini mi se da nismo dobro poređali stvari na početku, svi pišu to je lako. Oni su zadnjih 10-12 u nekom evropskom takmičenju, igrali su finale Lige Evrope. Ne bih volio da mi se neko igra sa inteligencijom i da kaže da je lako. Nećemo odstupiti, kao što nismo protiv Milana. Oni su fenomenalna ekipa, brza, fantastična u tranziciji, sa pojedincima poput braće Orta, Galena, Ruiza... Očekuje nas velika utakmica, znači što će biti pun stadion. Naša prednost je iskustvo, ekipa igra već dugo, a iskoristili smo i pauzu na dobar način. Žao mi je što neki momci nisu mogli malo da odmore'', rekao je Dejan Stanković.

Stanković će se ovog puta opredijeliti za ''kalkulisani rizik'', a zna i šta su najveće prednosti Brage!

''Ovaj stadion i domaći teren branimo svim mogućim snagama. Neću se uplašiti, to je sigurno. Lagao bih kad bih rekao da neću kalkulisati.Sitnice nas dijele do startnih 11, ne znamo sa koliko ćemo napadača izaći. Oni počinju 4-3-3, ali su kao kameleon - cijeli meč mijenjaju formaciju. Dosta su ukomponovani, sviđa mi se kako oni igraju fudbal. Totalna ofanziva, sa jakim individualnim kvalitetom. Dugo nismo igrali protiv jedne ovakve ekipe.''

Za razliku od prošle sezone, u grupnoj fazi Lige Evrope ima više kvaliteta!

''Pričam realno stvari - ova grupa je kvalitetnija od prošlogodišnje. Da ne upoređujemo Bragu i Hofenhajm, da ne pričam o stilovima, mislim da je kvalitetnija'', zaključio je trener Zvezde.

Što se kadrovske situacije u redovima Crvene zvezde tiče, sigurno je da Milan Pavkov neće moći na teren!

''Pavkov sigurno neće moći da igra ovu utakmicu. Vidjećemo da napravimo čudo, da se vrati za derbi, ali nećemo rizikovati. Crvena zvezda je takva da može bez svakoga. Krivo mi je jer je uhvatio zalet, ali bez svakoga moramo i možemo. Ko god bude igrao na njegovom mjestu zna za koga igra i protiv koga će igrati'', rekao je trener koji na raspolaganju ima Loisa Dionija i Rišaira Živkovića.

Meč Crvene zvezde i Brage igra se na stadionu Rajko Mitić u četvrtak od 18:45!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC