• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Braga troši 50.000.000 evra, a mi je potcjenjujemo: Igrao protiv Portugalaca prije 16 godina, sad poziva na oprez!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji vezista Crvene zvezde se dobro sjeća prethodnih orkšaja sa Bragom.

 dragan mladenović crvena zvezda braga ne smijemo da ju potcjenjujemo Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda počinje svoje takmičenje u Evropi duelom sa Bragom u četvrtak, kada Portugalci stižu u Beograd. 

Direktor omladinskog pogona crveno-bijelih i nekadašnji vezista Zvezde Dragan Mladenović je pred ovaj meč upozorio sve da je Braga jako ozbiljan rival i da se ne smije potcijeniti. 

"Braga je zaista jak protivnik. Možda se ljudima čini da Braga nije zvučan rival, ali imaju veliki budžet oko 50 miliona, a sama vrijednost njihovih igrača iznosi preko 100 miliona. Riječ je snažnom protivniku koji je već igrao finale Lige Evrope. Trenutno igraju brz napadački, atraktivan fudbal, sa veoma brzom tranzicijom. Nisu su se uzalud nalazili u prvom šeširu i znamo da važe za favorita u grupi. Zvezdi neće biti lako, dobro je što se prvi meč igra na Marakani, jer će Zvezda imati podršku navijača", rekao je Mladenović.

Prije 16 godina crveno-bijeli su u posljednjem kolu kvalifikacija za Kup UEFA igrali upravo sa Bragom, a u ovom dvomeču je nastupio i Mladenović. 

"Teška utakmica, Braga je i tada imala jako dobru ekipu. Postojao je plan da ne primimo gol u Beogradu pošto je i dalje važilo pravilo gola u gostima, tako da nam je odgovarao neriješen rezultat i znali smo da ako uspijemo da postignemo gol u gostima imamo šanse za prolaz dalje. Taj plan se ispostavio kao dobar u tom trenutku, Valter Zenga je to odlično zamislio i bukvalno se tako desilo", prisjetio se Mladenović,

Sada Crvena zvezda brine oko zdravlja Milana Pavkova pred duel sa Bragom, a tada je problem bio Nikola Žigić. 

"Bili smo oslabljeni zbog suspenzije Nikole Žigića, ali nam je više značilo što je igrao u revanšu. Imali smo malo sreće u Portugalu, ali s obzirom na ono što nas je pratilo svih prethodnih godina možemo reći da se sve vratilo. Primili smo gol pred kraj utakmice u 85. minutu meča, a posljednjih deset minuta je bilo teško i činilo se da smo igrali sat vremena. Braga je bila mnogo dobra ekipa u tom trenutku, pojačali su se iz Pariz Sen Žermena, a tada je za Bragu igrao i moj bivši saigrač iz Real Sosijedada - Rosato. Sve u svemu imali smo sreće, ali smo zasluženo prošli dalje", nastavio je Mladenović.

Tadašnja ekipa je imala sjajan pobjednički duh. a da je bilo više sreće sa žrebom možda bi ta generacije "izašla" iz grupe u Kupu UEFA.

"Krasila nas je dobra atmosfera, imali smo sjajnu ekipu i pobednički duh što se i pokazalo na kraju sezone kada smo osvojili duplu krunu. Ostavili smo dobar utisak u Evropi, na nekim mečevima nas je recimo pogledala sreća, a sa druge strane na nekim nije, recimo protiv Bazela i Strazbura. Pokazali smo da možemo da budemo konkurentni u Evropi, utakmica protiv Rome je svjedok tome. Postojao je drugačiji sistem takmičenja igrala se po jedna utakmica u grupnoj fazi. Imali smo loš žrijeb gdje su nam dolazili Roma i Bazel, a gostovali smo Tromse i Strazburu. Bilo bi bolje da je bilo obrnuto",dodao je on. 

Na kraju je istakao da očekuje pobjedu u četvrtak, ali da će meč biti izuzetno naporan.

"Zvezdu očekuje teška utakmica protiv Brage u četvrtak, oba tima imaju dobre ekipe. Crvena zvezda je pokazala da može da igra sa najačima, sada kao navijač i neko ko radi u Zvezdi očekujem da moj klub pobijedi", zaključio je Mladenović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC