• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti slavi, Junajted tuguje! Gvardioli derbi, Bruno se obrukao i razočarao Ronalda i Solskjera - tako se ne šutira penal

Autor Nemanja Stanojčić

Jedan tim iz Mančestera je pobijedio, drugi je izgubio.

 Siti-pobedio-Junajted-izgubio-Fernandes-promasio-penal. Izvor: Profimedia

U Mančesteru danas jedni slave, drugi tuguju. Rezultati su jedne obradovali, a druge rastužili.

Mančester siti je u derbiju kola savladao Čelsi na gostovanju (0:1), dok je Mančester junajted kod kuće izgubio od Aston Vile (0:1).

Okršaj Tomasa Tuhela i Pepa Gvardiole pripao je španskom stručnjaku. U potpunosti je strateg "građana" nadmudrio kolegu. Njegov tim je imao posjed, šanse, diktirao je tempo i samo pukom srećom "plavci" nisu primili još neki gol.

Jedini pogodak postigao je Gabrijel Žesus u 53. minutu. Lopta je zakačila Žoržinja, promijenila pravac i prevarila golmana Eduarda Mendija. Žesus i Džek Griliš su imali nekoliko zicera, ali ih nisu iskoristili. Sa druge strane Čelsi nije imao nijedan šutu u okvir gola što dovoljno govori. Tako su pretrpjeli prvi poraz u sezoni.

Na "Old Trafordu" je bilo veoma uzbudljivo, pregršt prilika i na kraju trijumf gostiju pogotkom Kortnija Hausa u 88. minutu.

Imaće Ole Gunar Solskjer mnogo razloga za brigu. Prvo se u 34. minutu povrijedio Luk Šo, pa u drugom poulvremenu i kapiten Hari Megvajer. Ušli su Diogo Dalo i Viktor Lindelof. Zbog toga je prvu napadačku promjenu napravio tek u 82. minutu kada je uveo Edinsona Kavanija umjesto Skota Mektominija.

Na drugoj strani je Vila svoje šanse čekala uglavnom iz kontri i prekida. Upravo to se dogodilo u 88. minutu kada je Haus poslije sjajno izvedenog kornera glavom šutirao i matirao Davida De Heu. Nekoliko minuta kasnije je mogao da postane tragičar.

Haus je u svom kaznenom prostoru napravio glupost, igrao rukom, Majk Din je pokazao na "bijelu tačku" u sudijskoj nadoknadi. Bruno Fernandeš je uzeo loptu, a golman Emilijano Martinez je počeo psihološke igre, prišao je i tražio da Kristijano Ronaldo izvede kazneni udarac. Poslije par minuta čekanja je Bruno ipak ostao sa loptom. Šutirao je užasno, daleko preko prečke, lopta je završila na tribinama.

Uhvatio se za glavu, a ni malo srećni nisu bili ni Solskjer ni Ronaldo. "Crveni đavoli" su tako doživjeli prvi poraz u Premijer ligi ove sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC