• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pobijedila 8:0, a selektor morao u policiju: Poslije 13 godina priča se o namještaljci!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Da li su se fudbaleri Mađarske "sklanjali" reprezentaciji Srbije? Poslije 13 godina priča se o utakmici koja je proslavila Gojka Kačara.

 Srbija pobijedila 8:0, a selektor morao u policiju: Poslije 13 godina priča se o namještaljci! Izvor: MNPRESS

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije je 2008. godine ostvarila najveću pobjedu u svojoj istoriji. U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2009. godine, Srbija je pobijedila Mađarsku 8:0 (2:0), a više od decenije kasnije isplivale su stvari sa tog meča o kojima se nije uopšte pričalo.

Naime, bivši selektor mladog tima Mađarske Peter Marhidi ispričao je za tamošnje medije da je policija sumnjala u regularnost utakmice koja se tog ljeta igrala na "Omladinskom stadionu".

Odmah da otklonimo svaku sumnju - srpski fudbaleri nisu imali nikakve veze sa tim, nego su bili osumnjičeni mladi fudbaleri Mađarske koji su na tom meču izgledali katastrofalno.

Mađarska je sasvim dobro "gurala" u toj kvalifikacionoj grupi, čak su kod kuće pobijedili i Srbiju (2:1), ali su pred posljednju rundu ostali bez šansi za plasman, tako da su potpuno demotivisano djelovali na "Karaburmi" i zasluženo su ispraćeni sa osam golova u mreži, međutim tamošnoj policiji to je bilo sumnjivo.

"Taj meč me je koštao karijere. Bio sam u policiji, ispitivali su me. Rekao sam im sve o čemu sam imao informacije. Na kraju ispitivanja pitao sam policajca šta znaju. Izvadio je veliku fasciklu u kojoj je bilo toliko materijala. Policija je sve znala, ja ništa. Smiješna stvar u cijeloj stvari je da ni na ovom meču nije trebalo da sjedim na klupi jer nisam bio selektor tog tima. Mislim da je to bila unapred planirana stvar koju su htijeli da urade", ispričao je punih 13 godina kasnije Varhidi za mađarski portal "Nemzeti sport" i dodao:

"Bilo je onih koji su se od tada izvinili. Bilo je nekih koji su me vidjeli i okrenuli glavu na drugu stranu. Da ne bi morali da me pogledaju u oči".

Taj meč obilježilo je pet golova Gojka Kačara, potom dva gola Miralema Sulejmanija sa penala, dok se u strijelce upisao i Nemanja Pejčinović kome je to bio prvi i poslednji gol u dresu mlade reprezentacije. Dok smo mi slavili plasman na EP, za to vrijeme je Varhidi prolazio pravi pakao.

Zanimljivo je da je Varhidi pre toga bio i selektor seniorske reprezentacije Mađarske, a od tada je daleko više radio u školicama fudbala, nego što se doticao profesionalnog.

SRBIJA: Brkić, Jovanović, Petković (od 74. Gulan), Tomović, Pejčinović, Fejsa, Smiljanić, Kačar, Đorđević (od 74. Ljajić), Sulejmani (od 86. Pavlović), Tadić.

MAĐARSKA: Bogdan, Kiš, Guzmič, Pinter, Vaš, Demjan (od 61. Hefler), Filkor (od 74. Melcer), Zidaj, Sakalji (od 31. Korčnar), Volti, Fečešin.

Možda će vas zanimati

 (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC