• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izabrao Srbiju, imao još dvije opcije - nikad se nije pokajao: Piksi ga upoznao u Kini, sad su zajedno u reprezentaciji

Autor Dragan Šutvić

Zna da je napravio pravi potez, a sada uživa u dobrom fudbalu koji igra Piksijev tim!

 nemanja gudelj orlovi piksi  Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije okupila se zbog obaveza u oktobarskim mečevima kvalifikacija za Mundijal, a u timu je i Nemanja Gudelj (29), fudbaler Sevilje. Iskusni vezni igrač iskoristio je priliku što ima manje klupskih obaveza, pa je dao intervju za ''sportsport.ba'', u kom se dotakao i trenutne situacije u reprezentaciji Srbije.

Ipak, najviše pažnje privlači njegov stav da je napravio pravu odluku kada je odlučio da obuče dres reprezentacije Srbije. Podsjećamo, imao je veliki izbor kada je trebalo odlučiti se za reprezentaciju - oboje roditelja su mu iz Trebinja, a on je fudbalske početke napravio u Holandiji.

Možda će vas zanimati

Sin Nebojše Gudelja, nekadašnjeg igrača Leotara, Partizana, španskih i holandskih klubova znao je da neće igrati ni za Bosnu i Hercegovinu ni za Holandiju!

''Istina, mogao sam da biram između tri reprezentacije i mislim na kraju da sam napravio pravu odluku u svom životu. Odluka je došla iz srca i mislim da sam pravilno postupio. Igram godinama za Srbiju i to mi je čast, ali i obaveza da na svakom okupljanju i utakmici opravdam taj poziv'', rekao je vezni fudbaler reprezentacije.

Upitan za odnos sa selektorom Draganom Stojkovićem, Gudelj je objasnio od kada se poznaje sa Piksijem

''Imam odličan odnos sa selektorom Stojkovićem, upoznao sam ga još prije dvije godine kada sam igrao u Kini, a on je u istom gradu bio trener drugog kluba. Stvarno dobar odnos imamo i sada u reprezentaciji Srbije. Imam dobru minutažu u reprezentaciji, ja sam tu već sedam godina, a za igrača je najvažnije da igra i vjerujem da će tako ostati i ubuduće'', zaključio je Nemanja Gudelj.

Od dolaska Dragan Stojkovića na klupu nacionalnog tima Srbija veoma dobro izgleda na terenu.

''Istina, sa selektorom Stojkovićem mislim da igramo dobar fudbal, a to se svakako vidi i na terenu. Recimo, protiv Irske smo odigrali veoma dobru utakmicu, pokazali smo lijep i dominantan fudbal. Želimo tako da igramo i imamo igrače za takav stil igranja. Nažalost ne može se uvijek pobijediti, ali kada imaš svoj sistem igranja u kom želiš da dominiraš na terenu i kontrolišeš igru, onda ćeš većinu utakmica uspeti ostvariti dobar rezultat. Mislim da smo na dobrom putu i da samo treba da nastavimo ovako'', dodao je defanzivni vezni.

Srbiju u oktobru očekuju utakmice u Luksemburgu i u Beogradu protiv Azerbejdžana, a ''finale'' ovog kvalifikacionog ciklusa trebalo bi da bude meč u Lisabonu protiv Portugala.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC