• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spisak protivnika Srbije u baražu - Sve je jasnije: Ako ne pobijedimo Portugal, možda i Hrvatska dolazi u Beograd!

Autor Nemanja Majstorović

Ako Srbija ne bude prva, sigurno će biti domaćin, a to znači da će izbjeći druge dvije najbolje drugoplasirane ekipe. Međutim, i među ostalima ima kvaliteta...

 Spisak protivnika Srbije u baražu možda i Hrvatska dođe u Beograd Izvor: MN PRESS, Wikipedia/screenshot

Srbija je sa dvije pobjede u oktobarskom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo obezbijedila makar baraž, ali se i dalje nada da će pobjedom nad Portugalom u Lisabonu doći do direktnog plasmana u Katar.

Tako razmišlja i selektor Dragan Stojković, međutim da "provirimo" i pogledamo šta se trenutno dešava po pitanju baraža za odlazak na Mundijal, pošto je i pored odlične igre teško prijetiti Portugalu, šampionu Evrope iz 2016. godine i jednoj od najjačih reprezentacija svijeta.

Možda će vas zanimati

Dobra vijest je da će Srbija, ako bude druga u grupi, sigurno biti domaćin baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo, pošto ne postoje teoretske šanse da Srbija ili Portugal ne budu među tri najbolje drugoplasirane.

Pored nas, to će biti sigurno slabije plasirani iz grupe C - Italija ili Švajcarska koje imaju po 14 bodova - odnosno najveće šanse ima i grupa B u kojoj je takođe dramatično. Trenutno vodi Švedska sa 15 bodova, ali prijeti im i Španija sa 13, tako da su ogromne šanse da ćemo izbjeći duele sa ovim reprezentacijama.

Šansu da budu domaćini UEFA baraža imaju i učesnici grupe I, u kojoj je trenutno lider Engleska, a slijede Poljska (17) i Albanija (15), međutim vjerovatnije je da će pomenuta Švedska ili Španija imati bolji rezultat.

Sada kada znamo da će Srbija biti domaćin turnira ako ne pobijedi Portugal, vrijedi podsjetiti da jojna putu ka Mundijalu potom stoje još dvije utakmice. Prva u polufinalu, gdje će igrati protiv nepovlašćenog tima, a potom i veliko finale gdje ju čeka bolji iz duela povlašćenog i nepovlašćenog tima.

Izvor: Wikipedia/screenshot

Prema trenutnom poretku, koji još može da se mijenja do kraja kvalifikacija, Srbija bi za prvog protivnika dobila nekog od sljedećih timova: Vels, Austrija, Ukrajina, Rumunija, Norveška i Češka.

Međutim, to je tek prvi meč. U drugom bi već mogli da ju sačekaju i Hrvatska, Poljska ili Škotska.

Žrijeb će se održati u novembru ili decembru, UEFA još nije odlučila, a mečevi su zakazani za kraj marta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC