• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brutalno o Srbinu - zbog Vlahovića hoće da mijenja fudbal: Napadač iznervirao vlasnika Fiorentine!!

Autor Nemanja Majstorović

Nevjerovatni predlozi Roka Komisa kojem nije jasno zašto igrači hoće više novca kad igraju dobro.

 Roko Komiso hoće da mijenja fudbal zbog Vlahovića Izvor: MN PRESS

Srpski fudbaler Dušan Vlahović (21) biće glavna tema i nekoliko narednih prelaznih rokova u Evropi, a o njemu tokom sezone govori prvi čovjek Fiorentine, Roko Komiso. Amerikanac rođen u Italiji brutalno je napao srpskog golgetera da je nezahvalan i da ne cijeni sve ono što je tim iz Toskane uradio za njegovu karijeru.

Ovo je zapravo bilo uvijeno u brigu o pravima fudbalskih klubova i izmjenama postojećih ugovora sa igračima, koji u nekom trenutku traže povećanje plate ili slobodu da pređu u neki drugi tim.

Tako je Vlahović iznervirao čelnike Fiorentine jer nije želio da potpiše novi ugovor, već je ubijeđivao klupske čelnike da prihvate neku od ponuda koju su dobili za njega tokom ljeta.

Možda će vas zanimati

''Nešto mora da se promijeni u fudbalu jer su klubovi postali nemoćni pred zahtjevima igrača i posebno menadžera. Mi smo mu dali sve. Dali smo mu da bude glavni napadač tima, da bude lider i on je blistao u toj ulozi. Sad traži mnogo veću platu i meni to nije normalno'', rekao je Amerikanac rođen u Italiji.

Naravno, pregovori su išli preko Vlahovićevih agenata, pa su i oni na udaru. Roku nije jasno kako neko ko ima potpisan petogodišnji ugovor želi da ode posle dvije godine!

''Ne mogu se potpisivati petogodišnji ugovori koji zapravo ne traju pet godina već se poslije dvije ili tri pregovara o novom ugovoru. Igračima porastu apetiti, a ne mogu oni da traže novi ugovor samo zbog više novca. Nikad nisam imao slučaj da je neko došao i rekao da želi manji ugovor jer je loše igrao'', ispričao je Komiso.

Njemu pored Vlahovića smetaju i zakoni koji vladaju decenijama, kako on kaže.

''Provizije menadžera su ogromne i to nema smisla. Oni zarađuju i na transferima i uzimaju proviziju od igrača. Toga nema u Americi. Igrači se mijenjaju i nema plaćanja transfera jer novac dolazi iz samog sistema. FIFA, UEFA, Serija A i Premijer liga nešto moraju napraviti. U Engleskoj je situacija bolja nego u Italiji jer se prema tamošnjem zakonu ugovor može produžiti samo za jednu godinu. U Italiji toga nema i sve zbog zakona iz 1981. godine. Ljudi, prošlo je 40 godina. Pričao sam s Aleksanderom Čeferinom i rekao je da je svjestan da je to problem. Ne možemo dopustiti da igrač želi otići sljedeći dan nakon što odigra jednu dobru sezonu'', zaključio je prvi čovek Fiorentine.

Nakon ovih izjava, sve je jasnije da Vlahović neće produžiti ugovor sa klubom, a jedna od opcija je i da ode kao slobodan igrač.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC