• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica našao pravi tim za sebe - ovdje mu daju da igra: Srbin igra sa majstorom, Stef Kari ''zatrpao'' koš Portlanda!

Autor Nemanja Majstorović

Sjajni američki bek ostavio fantastičan utisak na meču predsezone.

 Nemanja Bjelica odličan Stef Kari dao 41 poen Izvor: Profimedia

Nakon tri godine u Minesoti i tri godine u Sakramentu, a zatim i kratke epizode u Majamiju, izgleda da je Nemanja Bjelica konačno našao tim po svojoj meri u NBA ligi! Ekipa Golden Stejt Voriorsa potpisala je ovog ljeta iskusnog srpskog košarkaša i sa njim ima velike planove.

Daje im širinu u napadu, može da igra čak i na poziciji centra u niskim petorkama, a ''Ratnicima'' se posebno sviđa što i sa 208 centimetara može da organizuje napade svog tima. Time je bio oduševljen i Drejmond Grin!

Možda će vas zanimati

Golden Stejt - Portland 119:97 (17:27, 38:24, 43:26, 21:20)

U pobjedi nad Portlandom u posljednjoj pripremnoj utakmici pred NBA sezonu, Bjelica je još jednom pokazao koliko koristan može da bude za ovaj tim!

Imao je mnogo slobode u igri, pa je to rezultatiralo brojkama u svim bitnim kolonama. Bjelica je uzeo čak 14 šuteva na ovom meču! susret je završio sa 12 postignutih poena, šest skokova, tri asistencije, dvije blokade i dvije ukradene lopte - za nešto manje od 21 minuta na parketu.

Njegova odlična partija ipak je prošla u sjenci Stefa Karija. Sjajni šuter imao je veče za pamćenje, pa je zbunjenom Portlandu ubacio čak 41 poen dok su oni tražili pravi način da ga zaustave. Kada Stef šutira 6/9 za dva i 7/14 za tri poena, odbrana praktično da i ne postoji...

Gosti su bolje otvorili meč u San Francisku, pa je ekipa Portlanda već u prvim minutima krenula da pravi prednost. Do kraja prve četvrtine otišli su na dvocifrenu razliku, a početkom druge stigli i do maksimalnih 12 poena prednosti. Ipak, ta razlika brzo se istopila...

Već do poluvremena Golden Stejt bio je ponovo u igri, a u trećoj i četvrtoj dionici meča samo je povećavao prednost. Sredinom poslednjeg perioda ''Ratnici'' su stigli i do maksimalnih 29 poena prednosti, ali je Portland uspeo da ublaži poraz - 119:97!

Naravno, najefikasniji pojedinac meča bio je Kari sa 41 postignutim poenom, a pored njega i Bjelice u dresu Voriorsa dvocifreni učinak imali su Džordan Pul (16) i Drejmond Grin (10). U poraženom timu najbolji je bio CJ Mekolum sa 26 poena. Njega su pratili Norman Pauel (18), Jusuf Nurkić (11) i Robert Kovington (10).

Pogledjate detalje sa meča:

Pobeda Voriorsa u pripremnom meču.
Izvor: Youtube/NBA on ESPN

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC