• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doniraj i osvoji: Banjalučki sportisti za Vanjinu pobjedu!

Autor Dragan Šutvić

U akciju pomoći uključili su se Stojan Vranješ, Saša Čađo, Aleksa Gatarić i Vladan Kovačević

 banjalučki sportisti za vanju malović Izvor: Promo

Banjalučki sportisti Stojan Vranješ, Saša Čađo, Aleksa Gatarić i Vladan Kovačević uključili su se u humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za liječenje Vanje Malović.

Možda će vas zanimati

Vanja je rođena 13.maja 2021. u Beogradu kao zdrava beba, ali joj je ubrzo dijagnostikovana rijetka neuromišićna bolest SMA 1 (Spinalna mišićna atrofija tip 1).

Riječ je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posljedica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Dijete ne može da drži glavu, pokreće ruke i noge.

Prvi korak u njenom liječenju predstavlja lijek Spinraza. On je dostupan u Srbiji i Vanja je u fazi primanja prve doze, a isti bi trebalo da uspori progresiju ove opake bolesti.

Vanji su sredstva potrebna za terapiju najskupljim lijekom na svijetu - Zolgensmom, ali i za putne troškove i smještaj, što košta oko 2,5 miliona evra.

Izvor: Promo

Liječenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i liječenje koje se pokazalo kao izrazito uspješno i koje je glavni cilj jeste genska terapija Zolgensma.

Terapija postoji, ali zbog same cijene Vanjina porodica nije u mogućnosti da je priušti i pomogne svom djetetu stoga se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da im pomognu kako bi njihovo dijete primilo terapiju kojom bi se usporilo napredovanje bolesti.

U humantiranu akciju prikupljanja novčanih sredstava uključili su se i pomenuti sportisti, koji su ponudili svoje potpisane dresova za koje će, u nagradnom izvlačenju, konkurisati svi oni koji uplate bar 10 evra na Vanjin račun, potom fotografiši uplatnicu i pošalju je na mejl adresu [email protected].

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC