• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorio dušu poslije otkaza u Njukaslu! Brus priznao sve - govorili mu svašta, zvali ga glavom kupusa!

Autor Nemanja Majstorović

Englez emotivno pričao u prvom intervjuu od odlaska iz Njukasla.

 Stiv Brusa u Njukaslu vrijeđali navijači Izvor: Profimedia

U skladu s očekivanjima, iskusni engleski stručnjak Stiv Brus (60) dobio je otkaz u Njukaslu nekoliko dana poslije svoje prve i jedine utakmice od dolaska novih vlasnika.

Bio je to njegov 1.000 meč na klupi.

U razgovoru za britanski "Telegraf", Brus je otvorio dušu i rekao sve što misli o načinu na koji je tretiran.

"Ovo bi mogao da bude moj posljednji posao", priznao je bivši menadžer niza engleskih klubova - Aston vile, Hala, Šefild Venzdeja, Sanderlenda, Vigana, Birmingema, Kristal Palasa, Vigana...

"Ne radi se samo o meni. Sve ovo se odražava na čitavu moju porodicu, jer su moji iz ovog kraja i ne mogu to da ignorišem. Zabrinuti su za mene. Posebno moja supruga. Kako je ona nevjerovatna žena. Ona je fantastična supruga, majka i baka. Bila je tu da brine poslije smrti mojih roditelja, a njeni nisu baš dobro. A onda povrh svega mora da brine i o meni i o tome šta ja prolazim u poslednjih nekoliko godina".

Možda će vas zanimati

Brus je na klupi Njukasla bio od ljeta 2019. i pod njegovim vođstvom "svrake" su zauzimale 13. i 12. poziciju na tabeli u prethodne dvije sezone.

"Ne mogu njenu podršku da uzmem zdravo za gotovo, provela je čitav život prateći me od kluba do kluba i da joj sutra kažem da mi je ponuđen posao u Kini ili bilo gdje, pitala bi me 'Stive, da li je to prava stvar za tebe, da li to želiš?'. I opet bi me podržala", dodao je emotivni Brus.

S obzirom na sve rečeno, Brus dovodi u pitanje nastavak svoje karijere.

"Imam 60 godina i ne znam da li želim da je opet provlačim kroz sve to. Imali smo do sada dobar život, pa je ovo vjerovatno moj posljednji trenerski posao - bar dok ne dobijem telefonski poziv od gazde nekog kluba koji će me pitati da im pomognem. Nikad ne reci nikad, to sam naučio".

Brus je bio posebno iskren dok je pričao o tome šta je proživeo u Njukaslu.

"Bilo je sve veoma, veoma teško. Nikada nisam osjetio da me zaista žele. Osjetio sam da ljudi hoće da ne uspjem. Govorili su da ću propasti, da sam beskoristan, da sam debeli višak prostora... Da sam taktički beskorisna glava kupusa!", rekao je Brus.

Još nije poznato ko će naslijediti nekadašnjeg igrača Mančester junajteda na klupi, a među prvim kandidatima pominje se ime bivšeg trenera Rome Paula Fonseke.

Portugalski stručnjak vodio je "vučicu" od ljeta 2019. do kraja prošle sezone, poslije čega ga je naslijedio Žoze Murinjo. Pod njegovim vođstvom Roma je bila peta u sezoni 2019/20 i sedma u prošloj takmičarskoj godini, a prošle sezone je vodio ekipu do polufinala Lige Evrope, u kojem je doživio ubjedljiv poraz protiv Mančester junajteda na Old Trafordu (2:6).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC