• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne isključujem povratak u Partizan: Otišao sa 18, dao gol Zvezdi sa centra, a u Čikagu sanja Humsku - Sve je otvoreno!

Autor Dragan Šutvić

Luka Stojanović je ponikao u mlađim kategorijama Partizana, ali nikada nije zaigrao za prvi tim. Mogućnost da se tako nešto dogodi u budućnosti ne otpisuje.

 fk partizan luka stojanović ne isključuje povratak  Izvor: MN Press/Profimedia

Kada se pomene čuvena generacija fudbalera Partizana rođenih 1994. godine, koja je u mlađim kategorijama harala i najavljivala velike stvari u seniorskom fudbalu, prve asocijacije su Aleksandar Mitrović, Lazar Marković i Nikola Ninković.

Ipak, dio tog tima bio je i Luka Stojanović, danas fudbaler američkog Čikago Fajera za koji postiže fenomenalne golove, a nekada talenat koji nikada nije upisao nijedan nastup za seniorski tim Partizana.

Možda će vas zanimati

Stojanovića danas ljubitelji fudbala pamte kao momka koji je u dresu Čukaričkog postigao gol protiv Crvene zvezde sa svoje polovine terena i to na stadionu "Rajko Mitić".

Ovaj 27-godišnji vezista je danas član Čikaga, za koji je uprkos manjoj minutaži, postigao čak osam golova u MLS ligi ove godine. Ipak, poslije brojnih godina u inostranstvu, Stojanović jasno ističe - žao mu je što nikada nije zaigrao za svoje crno-bijele.

"Ostaje žal zbog toga što nisam debitovao za prvi tim Partizana", počeo je Stojanović u intervjuu za "Sportklub".

"Sa ove tačke gledišta, možda bih neke stvari drugačije uradio, ali opet svaki potez i odluka donosi određeno iskustvo. Ne isključujem povratak u Partizan. U Čikagu sam pri kraju ugovora i sve opcije su u igri. Ne bih bio prvi igrač koji je zaobilaznim putem stigao do prvog tima i ostavio trag. Nikola Drinčić je imao sličan put", kaže član MLS kluba, a koji je kao jedva punoljetan svojevremeno otišao u redove lisabonskog Sportinga.

Izvor: MN PRESS

"Sjajno iskustvo. Trenirala su me ozbiljna imena i ranije igračke veličine Sa Pinto, Abel Fereira, Leonardo Žardim. I danas se sjećam nekih određenih savjeta. Bili smo šampioni sa drugim timom, igrali polufinale Lige šampiona mladih timova. Tada su u ekipi bili Žoao Mario, Bruno Fernandeš, Žedson Fernandeš, Vilijam Karvaljo. Izuzetna generacija i većina njih je bila dio reprezentacije Portugala koja je bila evropski šampion."

Stojanović je u karijeri igrao i za kiparski Apolon i belgijske Muskron i Antverpen, da bi se 2018. godine vratio u Srbiju i obukao dres Čukaričkog.

"Povratak u srpski fudbal bio je pravi potez da me ovdašnja javnost upozna na pravi način, iako nije u pitanju bio Partizan koji sam najviše želio. I pored toga bio sam u mom gradu, prikazao sebe u najboljem svjetlu. I danas sam u odličnim odnosima sa ljudima iz kluba. Žao mi je što te sezone, Lalatović je bio trener, nismo ušli u finale kupa. Sadašnji trener Čukaričkog Saša Ilić je u golom u nadoknadi vremena odveo Partizan u finale gdje je bila Mladost. Krivo mi je što nismo uzeli trofej", sjeća se strijelac 23 pogotka u dresu "brđana".

Jedan od ta 23 pogotka bio je onaj protiv Crvene zvezde koji će se još dugo pamtiti.

"Taj gol je za sada najznačajniji u mojoj karijeri. Imao sam želju da igram na najvećem srpskom stadionu, da se oprobam protiv najboljih, zato sam se i vratio. Dva puta prije tog meča nisam dobio priliku protiv Crvene zvezde i onda je uslijedio taj posljednji meč i gol po kojem će me pamtiti vječno", rekao je Luka Stojanović i istakao da mu je najveći san u karijeri da jednog dana zaigra za reprezentaciju Srbije.

(MONDO/Sportklub)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC