• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ima najjači napad na svijetu - zajedno 52 gola: Vlahović, Tadić i Mitrović su teška artiljerija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski napadači su u fantastičnoj formi pred meč odluke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Portugala. Vlahović, Tadić i Mitrović plaše Ronalda.

 dušan tadić, vlahović i aleksandar mitrović postigli 52 gola u sezoni Izvor: MN PRESS

Bliži se dan odluke za reprezentaciju Srbije, a Dragan Stojković može da nabaci osmijeh na lice pošto su pred Portugal naši napadači i te kako raspoloženi, pa ćemo u njih najviše gledati uoči puta u Lisabon.

Blistali su u dresu "orlova" tokom jesenjeg dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a dobru formu održavaju i u klubu, pa će tako na okupljanje narednog ponedjeljka doći vidno raspoloženi, pošto im sve polazi za rukom. To se posebno odnosi na srpsku trojku: Dušan Tadić, Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović.

Možda će vas zanimati

Prvo je Vlahović za vikend postigao istorijski het-trik u dresu Fiorentine i tako "zapušio usta" navijačima koji su ga do prije nekoliko dana pljuvali i vrijeđali, a sve pošto je odbio da potpiše novi ugovor.

Nije izgubio apetit za golove, samo je postao još opasniji po protivničke odbrane, tako da će Piksi ponovo moći da računa na mladog golgetera koji je već maltretirao Azerbejdžan i Luksemburg u oktobru. Pogađa iz svih pozicija, navježbao je i slobodne udarce, pa Portugal neće znati odakle prije prijeti opasnost od njega.

Napadač kome je tek 21 godina je postigao već deset golova za Fiorentinu ove sezone, na svega 12 utakmica, a dodajmo tome još i tri gola za reprezentaciju Srbije prošlog mjeseca. Ima i jednu asistenciju za Violu...

Važi za jednog od najboljih strijelaca u 2021. godini, a Srbija ga ima na raspolaganju. I ne samo njega!

Izvor: MN PRESS

Uz sjajnog Vlahovića očekujemo i najboljeg golgetera u istoriji reprezentacije Srbije. To je naravno Aleksandar Mitrović koji je u dresu "orlova" blistao i kada ga nije išlo u klubu, a sada je maestralan na oba fronta i dolazi u "top formi" na okupljanje pred meč sa Portugalcima.

I prethodne večeri je postigao jedan, i asistirao za još dva, u velikoj pobjedi Fulama nad Blekburnom (7:0), nastavivši tako nestvarnu seriju golova u Čempionšipu.

Mitrović je prvi strijelac drugog ranga engleskog fudbala i već kraj svog imena ima 19 golova i pet asistencija, dok vrijedi reći da je na posljednjih pet mečeva zabilježio čak devet golova. To su zaista nevjerovatne brojke koje nas raduju pred meč za odlazak na Mundijal, a znamo već kako Mitrović igra za Srbiju.

Postigao je 43 gola u dresu sa nacionalnim grbom, posljednja dva u oktobru protiv Luksemburga, a vrijeme je da Portugalcima ponovo zatrese mrežu, kao što je to bilo u prvom meču u Beogradu (2:2).

Izvor: MN PRESS

Treći u koga će oči biti uprte je naravno kapiten Dušan Tadić koji je sve bolji u dresu Ajaksa ove sezone. Njegove brojke nisu možda na nivou onih iz sezone kada su igrali u polufinalu Lige šampiona, međutim nevjerovatno je koliko se žrtvuje za tim i kako je izrastao u pravog vođu.

Tako je protiv Dortmunda postigao najbolniji gol karijere, i dao šmekersku izjavu poslije toga, tako da sada kraj svog imena ima šest golova i 11 asistencija u dresu "kopljanika", ako računamo sva takmičenja.

Do sada je u kvalifikacijama za Mundijal više gledao da asistira, nego da postigne gol, ali je prvenac upisao sa "kreča" protiv Azerbejdžana, što znači da je razbio blokadu pred Portugal. Ima još pet asistencija u kvalifikacijama, a znamo da će voditi "orlove" kao što vodi Ajaks u boj.

Sa ovakvim napadom koji je "kriv" za čak 52 gola Ajaksa, Fiorentine i Fulama, Srbija ne smije da brine, ali će morati da se nada da će i odbrana biti na nivou, pošto do sada to nije bila.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC