• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastav Srbije za "finale" - nikad veći rizik Piksija: Najbolji igraju uprkos kartonima, samo Gudelj mora da odmori!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dragan Stojković sprema se da izvede vrlo neobičan tim protiv Azerbejdžana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

 Srbija-Azerbejdzan-uzivo-prenos-livestream-Nova-S-TV-sastav Izvor: MN PRESS

Fudbalsku reprezentaciju Srbije večeras očekuje meč sa Azerbejdžanom (20.45, Nova S), a u pretposljednjem kolu kvalifikacija moramo da potvrdimo makar mjesto u baražu i da napravimo pritisak na Portugal pred odlučujući meč u novembru - za direktan plasman na Mundijal.

Selektor Srbije je u najavi utakmice rekao da nema potcjenjivanja protivnika, iako smo skloni tome u javnosti, a pravu glavobolju prave mu povrede, suspenzije i potencijalne suspenzije za Portugal.

Dragan Stojković sigurno neće moći da računa na povrijeđenog Nikolu Milenkovića, odnosno Filipa Đuričića i Strahinju Pavlovića koji su dobili "parne" kartone, a još čak šestorica igrača su u opasnosti za "finale" u Lisabonu ako se večeras ne budu pazili protiv Azerbejdžana.

Ugroženi su kapiten Dušan Tadić i najbolji strijelac Aleksandar Mitrović, potom i ključni čovjek na sredini terena Nemanja Gudelj, odnosno još Nemanja Radonjić, Nemanja Maksimović i Uroš Spajić.

U kojoj mjeri će Stojković rizikovati sa njima? Uglavnom neće kalkulisati...

Na golu se očekuje Predrag Rajković, koji se sada već ustalio na golu reprezentacije Srbije, dok će zadnja linija ponovo da se mijenja zbog suspenzije Pavlovića. Zbog asistencije će mjesto zadržati Miloš Veljković, u sredini se očekuje sve bolji Matija Nastasić, dok bi ovoga puta lijevog štopera trebalo da igra Uroš Spajić.

Izvor: Profimedia

U veznom redu će da predahne Nemanja Gudelj, jedan od naših najvažnijih igrača u kvalifikacijama kako bismo ga sačuvali za Portugal, tako da se umjesto njega očekuje Saša Lukić.

Kao partner u veznom redu "viđen" je ponovo Sergej Milinković-Savić, dok se mjesta po bokovima očekuju Filip Kostić i Darko Lazović, dok svakako šansu sa klupe vreba i Nemanja Radonjić, međutim ima već žuti karton i zbog toga je potrebno biti oprezan u njegovom slučaju.

Za to selektor ne bi trebalo previše da mari u slučaju Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića, najboljih igrača reprezentacije, dok je mjesto u napadu takođe rezervisano i za Dušana Vlahovića.

Nadaće se selektor da ćemo vrlo rano "završiti" posao protiv Azerbejdžana, pa da će oni kojima prijeti opasnost od suspenzije moći ranije da napuste teren. Pobjeda je najvažnija, ali će svakako oni kojima karton "stoji iznad glave" morati da budu oprezniji nego inače i prije svega moraju da izbjegavaju čarke.

Dakle, ovo je najvjerovatniji sastav Srbije za meč sa Azerbejdžanom:

Rajković - Veljković, Nastasić, Spajić - Lazović, Milinković-Savić, Lukić, Kostić - Tadić - Mitrović i Vlahović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC