• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijene kao u Beogradu, ali niko ne kupuje: MONDO U Belgiji - Gentov klupski šop prazan, a ima šta da se vidi! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bliži se utakmica Gent - Partizan, a MONDO je na licu mjesta htio da uhvati dio djelić atmosfere na dan susreta. Ipak, čini se da to baš i nije najlakši zadatak.

 gent klupski šop niko ništa ne kupuje Izvor: MONDO/Nebojša Marković

/od reportera MONDA iz Genta/

Fudbaleri Partizana stigli su u srijedu uveče u Gent, gdje će u četvrtak od 18.45 igrati meč 4. kola Konferencijske lige i pokušati da se belgijskom klubu revanširaju za poraz iz Beograda prije dvije nedjelje. I to u potpuno drugačijem izdanju nego što smo na njih navikli do sada...

I dok u samom Gentu fudbal i Partizan ne bude euforiju, riješili smo da stanje stvari pogledamo u klupskoj prodavnici rivala crno-bijelih.

Možda će vas zanimati

U samom centru grada, nedaleko od crkve Svetog Nikole, nalazi se radnja sa suvenirima, na čijem spratu je i klupski šop Genta.

Ulazim unutra i za divno čudo niko mi ne traži potvrdu o negativnim PCR testu i ostalim modernim preprekama u inostranstvu. Štaviše, ne zatičem ni radnicu pa se odmah penjem na sprat.

A tamo - sve u plavom. "We are Buffalo", upada u oči sa jedne majice, imajući u vidu da se na grbu Genta nalazi lik Indijanca.

Cijene nisu strašne. I dok neki od najvećih evropskih klubova svoje dresove prodaju po cijenama od preko 100 evra, Gentov dres bi vas stajao 65 evra. Dakle, praktično kao u Beogradu... Gornji dio trenerke sa klupskim grbom je 35 evra, što se i ne čini tako skupim.

Možete pronaći praktično sve - šalove, kačkete, rančeve, rokovnike, kao i odjeću za one najmlađe. Ukoliko ne marite za najnovije modele, možete čak i kupiti dres Genta iz neke od ranijih sezona za samo 20 evra.

I dok uporno razgledam i fotografišem, primjećujem da i dalje nema nikoga. Tokom mojih 15-ak minuta u radnji, niko još ne ulazi u nju. Čak ni radnica koju pred izlaskom zatičem kaže da ne prati fudbal.

"Nisam fan fudbala, samo radim ovdje. Izvini, ne mogu ti mnogo pomoći", odgovara radnica i kaže da u klupskom šopu nije tako veliki promet.

Čudno, čak sam se i ja zamislio oko onih dresova od 20 evra...

Evo kako Gent izgleda na dan utakmice:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC