• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zidan ostao bez najdražeg dresa zbog prijatelja: U njemu osvojio Mundijal, a sad ne zna ni gdje se nalazi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji francuski fudbaler će vjerovatno po prvi put čuti ovu zanimljivu priču...

 dres zinedina zidana žerar ulije poklonio deniju marfiju Izvor: Profimedia

Davne 1998. godine Francuska je bila domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu, a na svom terenu stigla je i do trofeja. Junak finala bio je Zinedin Zidan koji je bio dvostruki strijelac u ubjedljivoj pobjedi protiv Brazila (3:0). Tada je podigao najdragocjeniji trofej u fudbalskom svijetu, ali i ostao bez dragocjenog suvenira.

Zidan je nakon finala Mundijala svoj dres poklonio Žeraru Ulijeu, nekadašnjem treneru Liverpula, a vrijedno parče tkanine nakon toga je imalo zanimljiv put. Danas bi na tržištu koštao pravo bogatstvo, ali umjesto toga je ukras u kući jednog engleskog fudbalera.

Možda će vas zanimati

Zinedin vjerovatno ni ne zna za tu priču, pošto je Deni Marfi tek sada otkrio da je u njegovoj sobi dres u kojem je desetka Francuza vodila nacionalni tim do trofeja.

"Žerar Ulije je bio moj menadžer u Liveprulu. Znate, on je bio dobar sa Zidanom iz njihovih zajedničkih dana u Francuskoj, imali su prijateljstvo. Ja sam u Liverpulu imao neobičan put, malo sam igrao, pa išao na pozajmicu u Kru Aleksandriju, pa ponovo igrao... Jednog dana stigao je poziv za reprezentaciju", počeo je da objašnjava nekadašnji vezni fudbaler Deni Marfi - čovjek koji je imao problema sa alkoholom, narkoticima i kockanjem.

Bivši igrač Liverpula, Totenhema, Fulama i Blekburna se nakon poziva za reprezentaciju našao u Ulijeovoj kancelariji, kako bi mu menadžer čestitao na uspjehu.

"Dao mi je plastičnu kesu. 'Ovo je za tebe?, rekao mi je. Izvukao sam dres iz nje i vidio da piše Zidan, uz znak koji su na sebi imali dresovi iz finala Svjetskog prvenstva. 'Zidan mi je dao ovo nakon finala, ali želim da ti uzmeš', dodao je Ulije. Bio sam u šoku! Rekao mi je da je to nagrada za put koji sam prešao u karijeri, od Kru Aleksandrije do reprezentacije", zaključio je Marfi.

Pitanje je da li Zinedin Zidan uopšte zna za ovu priču i kako bi gledao na to što je pokojni Žerar Ulije jedan tako dragocjen predmet poklonio momku koji je samo devet puta obukao dres nacionalnog tima. Ipak bi Zinedinu Zidanu on mnogo više značio... 

Podsjećamo, Francuzi su dvije godine kasnije osvojili i Evropsko prvenstvo, a Zidan se sa reprezentacijom u finalu Mundijala našao i 2006. godine. Tada je zbog udaranja glavom Marka Materacija isključen u finalu, što je bio i kraj njegove karijere, a Italijani su stigli do trofeja.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC