• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zamjerio se Erdoganu, sada taksira i radi u kafiću: Najveći fudbaler Turske izbrisan iz istorije, moli za pomoć!

Autor Dragan Šutvić

Čuveni turski fudbaler Hakan Šukur pobjegao je u Kaliforniju gdje se danas bavi slabo plaćenim poslovima i moli za pomoć.

 turska hakan šukur obrisan iz istorije  Izvor: Profimedia/CNC/BERANEK MICHAL/Instagram/hakansukur54/Screenshot

Legendarni turski napadač Hakan Šukur (51) izbrisan je iz istorije fudbala ove zemlje 2016. godine pošto je došao u sukob sa predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Jedan od najboljih fudbalera u Istoriji Turske više ne postoji u zvaničnim dokumentima, nigdje više ne stoji da je postigao 228 golova za Galatasaraj ili 51 za reprezentaciju, a zbog navodnog "pokušaja državnog udara" za njim je raspisana potjernica i nalog za hapšenje, tako da Hakan živi na drugom kraju svijeta - u SAD.

Možda će vas zanimati

Otkako je postao "persona non grata" u Erdoganovoj Turskoj, kada je čak optužen i za članstvo u terorističkoj organizaciji, Hakan je u bjekstvu u Americi gdje se bavio svime samo ne fudbalom.

Živi u Kaliforniji gdje radi u restoranu i takstira kako bi preživio, a aktivan je i na društvenim mrežama gdje često objavljuje video-snimke u kojima prepričava šta mu se desilo sa životom. Najteže mu pada što je odvojen od najmilijih i što je spriječen da se bavi poslom u kome uživa.

"Moja situacija je veoma teška. Uzeli su mi sve, gotovo sve što sam imao i što sam investirao u Turskoj", rekao je Šukur u intervjuu za "Sportweek" i za sve svoje muke je optužio turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

"Zamolio me da uđem u njegovu partiju jer će tako osvojiti više glasova, a zatim me je pretvorio u državnog neprijatelja, samo zato što nisam dijelio iste ideje kao on. Sve su mi uzeli. Porodicu su mi protjerali, a oca uhapsili. Nažalost, svi koji su podigli glas u Turskoj i koji su tražili demokratiju sada plaćaju cijenu".

Šukur dodaje da je za fudbalere iz Turske dobro što igraju van zemlje jer ne moraju da "zauzimaju strane", pa im je dodao i da se ne bune kako ne bi završili poput njega.

"Ako je neko dovoljno hrabar da mi pruži šansu u italijanskom fudbalu, to bi mi mnogo značilo", poručio je Šukur koji je osim u turskim klubovima, ostavio trag i u Torinu, Interu i Parmi, dok je jednu sezonu proveo i u Blekburnu, a nada se da bi neko mogao da mu izađe u susret.

Šukur je završio karijeru 2008. godine, naravno u voljenom Galatasaraju, a potom je ušao u politiku. Zbog veza sa pokretom Feltulaha Gulena postao je neprijatelj Redžepa Tajipa Erdogana i njegovog režima.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC