• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo prinuđen da mijenja formaciju - nema dovoljno igrača za ono što je zamislio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Do sada je Roma nastupala u formaciji 4-2-3-1, a sada će se to promijeniti.

 žoze murinjo mijenja formaciju roma Izvor: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Žoze Murinjo od dolaska u Romu praktikovao je formaciju 4-2-3-1, ali čini se da će posljednje povrede, prije svega u defanzivnoj liniji, primorati Portugalca da promijeni svoju filozofiju.

Pred meč sa Parmom, "Posebni" razmišlja da nastupi sa trojicom u zadnjoj liniji, zbog čega bi došlo do pomjeranja i u ostalim linijama tima.

Možda će vas zanimati

U pojedinim utakmicama ove sezone "vučica" je već igrala u formaciji 3-4-1-2, a čini se da će Murinjo biti primoran da koristi ovakav način sve do zimske pauze.

Poznato je da rimski tim od početka sezone kuburi sa povredama. Peh ih je zadesio još na Evropskom prvenstvu, na kojem su "azuri" osvojili zlato. Tada se povrijedio startni lijevi bek Leonardo Spinacola, pa su se u Rimu odlučili da njegovo mjesto popune defanzivcem iz Urugvaja, Matijasom Vinjom.

Međutim, i on je zaradio povredu, baš kao i treći lijevi bek Rikardo Kalafiori, tako da je Murinjo praktično ostao bez igrača na ovoj poziciji. Problem je što ni na desnoj strani nema puno opcija. Rik Karsdorp igra praktično svaki meč, s obzirom da se mladi Amerikanac Brajan Rejnolds nije baš najbolje snašao na "Olimpiku", dok junior Filipo Tripi još čeka svoju šansu.

Nema Portugalac baš sreće ni sa štoperima. Kris Smoling je više van terena nego u pogonu, dok se tokom kvalifikacija za Mundijal povrijedio i Maraš Kumbula (odigrao samo 17 minuta protiv Engleske). Ipak, čini se da bi Albanac mogao da se oporavi i bude spreman za vikend.

U slučaju da se do ne desi, defanzivnu trojku će činiti Đanluka Manćini, Rodžer Ibanjez i Brajan Kristante, koji će se povući na svoju neprirodnu poziciju, ali koja mu je i te kako već dobro poznata.

U sredini će tako ostati dvojac Žordan Veretu i Ebrima Darboe, momak iz Gambije rođen 2001. godine.

Izvor: EPA/ETTORE FERRARI

Nešto istureniji trebalo bi da bude kapiten Lorenco Pelegrini, koji je takođe imao problema sa povredama, pa nije nastupio za Italiju tokom posljednjih mečeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, koje je italijanska selekcija okončala poprilično neuspješno i moraće u baraž.

Ukoliko Pelegrini i dalje bude osjećao bol u lijevom koljenu, postoji mogućnost da na njegovoj poziciji zaigra Nikolo Zaniolo, još jedan igrač koji već dugo igra na neprirodnoj poziciji - desnom krilu.

U sredini bi još trebalo da se nađe mjesta za Henrika Mkitarijana, dok će u napadu, umjesto do sada usamljenog Tamija Abrahama, trebalo da zaigra i Eldor Šomurodov.

Sve u svemu, nema sumnje da će Roma nastupiti u veoma čudnoj formaciji i sastavu protiv Đenove, na čijoj klupi će debitovati legendarni Ukrajinac Andrej Ševčenko, tako da Murinju i njegovom timu sigurno neće biti lako u nedjelju od 20.45 na stadionu "Luiđi Feraris".

Roma ove sezone igra po sistemu toplo-hladno i trenutno je šestoplasirana sa šest pobjeda, remijem i pet poraza.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC